Het zoemt in Bijvriendelijk Zeewolde

Foto:
Pixabay/CC0 Creative Commons

Zeewolde, 09 Maart 2018 /EZPress/ - Zeewolde is door Nederland Zoemt erkend als Bijvriendelijke gemeente. Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening.

80% van voedselgewassen wordt bestoven door insecten als de wilde bij
De appel waar je in bijt, de aardbeien onder je slagroom en de kers op je taart. Ze groeien alleen als de bloemen ervan worden bestoven. Wilde bijen doen dit graag en helemaal gratis! Ze zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel.

Aantal soorten bijen in Zeewolde
De honingbij is een bekende bij, maar er bestaan ook heel veel soorten wilde bijen. Wist je bijvoorbeeld dat hommels ook wilde bijen zijn? In Zeewolde kun je 25 soorten bijen tegenkomen. De gemeente hoopt dit aantal met nog meer Bijvriendelijk groenbeheer kunnen vergroten. Benieuwd welke bijen er al rondzoemen in Zeewolde? Kijk op www.nederlandzoemt.nl.

Kom ook in actie!
Wil je graag meer weten over wat jij kan doen om de wilde bij te helpen? Op www.nederlandzoemt.nl vind je tips. Zo kun je je tuin bijvriendelijk maken, je opgeven om mee te doen aan de bijentelling of je kunt meewerken aan de bijenwerkdag op 9 en 10 maart. Dat laatste is dan wel buiten Zeewolde want er zijn dit jaar helaas geen bijenwerkdag-initiatieven in Zeewolde aangemeld.

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Natuur & Milieu, IVN, Naturalis, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

//Einde bericht

Bron: Gemeente Zeewolde

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: