Nominaties Participatiepenning 2018 bekend

Foto:
De Participatietrofee die gaat naar de winnaar van de Participatiepenning 2018.

Almere, 17 Februari 2018 /EZPress/ - Ook dit jaar zijn er zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor Participatiepenning. De winnaar wordt op 13 april tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala in Zeewolde bekend gemaakt.

De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet/Banenafspraak zijn: Knipscheer Infrastructuur (Dronten); Stichting De Basisz (Zeewolde); Huvee Meubelen (Noordoostpolder); De Nieuwe Bibliotheek (Almere); CameraNu (Urk) en Hajé Restaurants (Lelystad).

Flevoland Werkt!
De Participatiepenning, die dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt, wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en de sociale partners in het kader van de Participatiewet en de Banenafspraak samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Landelijk moeten er in 2026 100.000 extra banen in het bedrijfsleven bijkomen en 25.000 bij de overheid. Voor Flevoland betekent dit 845 extra banen in 2018, waarvan 555 bij het bedrijfsleven en 290 bij de overheid. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ richt het RWF zich op Flevolandse werkgevers die inzien dat mensen met een arbeidsbeperking van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf.


RWF-voorzitter Froukje de Jonge is zeer verheugd met de nominaties, die alle zes prachtige voorbeelden zijn van hoe werkgevers zich inzetten om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden. De Jonge: “Samen realiseren we een inclusieve arbeidsmarkt waarin voor iedereen een plek is en niemand aan de kant hoeft te staan.”
Sinds 2016 wordt de Participatiepenning uitgereikt. Met deze onderscheiding vestigt Flevoland Werkt! de aandacht op nut en noodzaak van de inclusieve arbeidsmarkt, waarin Iedereen met arbeidsvermogen in staat moet worden gesteld om mee te doen.

Ruimte voor mensen met arbeidsbeperking
Ieder jaar zijn de Flevolandse gemeenten erin geslaagd werkgevers te nomineren die buiten de gebaande paden durven te ondernemen. Met een sociale én ondernemende blik maken zij ruimte binnen hun bedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2016 ging de onderscheiding naar Daklapack Europe in Lelystad en in 2017 naar KFC Restaurant eveneens in Lelystad.

De Participatiepenning wordt tijdens het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen uitgereikt. Dit jaar wordt dat gala gehouden op 13 april in de Ravelijn te Zeewolde.

//Einde bericht

Bron: Flevoland Werkt!

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: