Soroptimisten overhandigen €55.000 voor baanbrekend project School for Justice aan Thomas Berge

Foto:
Overhandiging van de cheque. Eigen foto.

Veenendaal, 16 Februari 2018 /EZPress/ - Tijdens de jaarlijkse wintervergadering van de Unie van Soroptimisten in Nederland, Suriname en Curaçao, is de eerste cheque van €55.000 overhandigd aan Free a Girl ambassadeur Thomas Berge ten gunste van het baanbrekende en unieke programma School for Justice. Met dit bedrag zijn de kosten gedekt voor het tweede jaar van het in 2017 gestarte scholingstraject, waaraan meisjes, die bevrijd werden uit de (kinder)prostitutie, na selectie worden begeleid richting een universitaire rechtenstudie. Inmiddels zijn 8 meisjes toegelaten tot de universiteit!

Soroptimisten leveren fantastisch resultaat: “School for Justice is een geweldig initiatief, dat perfect aansluit bij onze missie.”
Ruim de helft van de Soroptimistclubs in Nederland, in totaal 106, hebben zich het afgelopen jaar ingezet om met fundraisingsactiviteiten het scholingstraject te kunnen voortzetten. Zo werden chocoladeletters, chocolade harten en cashmere shawls verkocht, activiteiten georganiseerd en persoonlijke donaties opgehaald. En de teller loopt gewoon door!

Vanuit de missie van de Soroptimisten – verbetering van de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd – is de samenwerking gezocht. Het programma School for Justice met de lading ‘Educate to lead, to change the system’ sluit perfect aan bij het thema ‘Enable, Empower, Educate’ dat basis is voor een meerjarige aanpak van de internationale en overkoepelende organisatie Soroptimist
Aanvullende informatie

Over Soroptimist International en de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao Soroptimist International werd in 1921 opgericht als een internationale vrijwilligersbeweging, dat inmiddels is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 75.000 leden verspreid over 122 landen. Advocacy ten gunste van mensenrechten en gendergelijkheid behoren tot het hart van de organisatie, dat mede wordt uitgedragen door vertegenwoordiging binnen de UN. In Nederland zijn er 106 clubs, verspreid over heel Nederland, verenigd in de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving.

In de periode oktober 2012 tot maart 2017, haalden Soroptimisten wereldwijd ruim 15 miljoen Euro bij elkaar en werden meer dan 1,6 miljoen meisjes en vrouwen gesteund.

Zie ook: www.soroptimist.nl

Over Free a Girl
Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. Free a Girl werkt samen met 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland. De afgelopen 10 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.100 meisjes. Elk kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Alle kinderen in de wereld moeten worden beschermd tegen iedere vorm van commerciële seksuele exploitatie.
Evelien Hölsken, Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn oprichters van Free a Girl. Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Conchita Leeflang, Tim Hofman, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Thomas Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu zijn ambassadeur van de stichting.
Zie ook: www.freeagirl.nl

Over Free a Girl India
India heeft de meeste minderjarige meisjes in de gedwongen prostitutie ter wereld. Naar schatting zijn er in India 1,2 miljoen slachtoffers van kinderprostitutie. Deze zeer jonge meisjes worden ontvoerd, verkocht, gemarteld en dagelijks gedwongen tot seks met verschillende mannen. Dit kan blijven bestaan omdat het rechtssysteem faalt in het bestraffen van de daders van kinderprostitutie.
Free a Girl India strijd lokaal tegen deze mensenhandel en commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in India. Free a Girl India doet dit door lokale bewustwordingscampagnes betreffende het probleem van kinderprostitutie en de straffeloosheid van daders. Het is belangrijk om de stilte te doorbreken en te vechten voor gerechtigheid, de samenleving te mobiliseren en te strijden voor de vervolging van de daders. Het is belangrijk dat lokaal, personen en bedrijven bijdragen aan de strijd tegen kinderprostitutie.

Over School for Justice
De School for Justice is een baanbrekend initiatief van Free a Girl India, dat meisjes ondersteunt die zijn gered uit bordelen in India om de weg te wijzen in het veranderen van het systeem. Het biedt onderwijs, training en ondersteuning aan geredde meisjes en leidt deze meisjes op als advocaat of openbaar aanklager met het doel om lokaal straffeloosheid aan te pakken. Op deze manier kunnen de meisjes zelf de drijvende kracht zijn om de daders achter de tralies te zetten en ervoor te zorgen dat gerechtigheid kan worden gediend. De meisjes zullen ook een reële kans hebben op een betere toekomst door middel van onderwijs aan hogescholen. Free a Girl heeft grote ambities om het programma de komende jaren verder uit te breiden.

Zie ook: www.schoolforjustice.com


//Einde bericht

Bron: Soroptimisten

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: