Groenewegen boekt tweede seizoenszege in Portugal

Foto:
Foto Steijger Communications

Amsterdam, 15 Februari 2018 /EZPress/ - Dylan Groenewegen heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De 24-jarige Amsterdammer kwam in de eerste etappe van de Volta ao Algarve em Bicicleta na een lange sprint als eerste over de finish. Het betekende de derde overwinning van Team LottoNL-Jumbo dit seizoen. Danny van Poppel beet in de Ronde van Valencia, eveneens in de sprint, twee weken geleden het spits af. Groenewegen was al succesvol in de Ronde van Dubai.

“De vorm voelt echt goed”, zei Groenewegen na zijn tweede dagsucces. “De lead-out was in Dubai al sterk en ook vandaag heeft het team weer puik werk geleverd. De timing klopte en ik maak het daarna zelf af in een lange sprint.” Morgen start Groenewegen in de leiderstrui van de Ronde van de Algarve, die Team LottoNL-Jumbo vorig jaar in de persoon van Primoz Roglic naar zich toe wist te trekken.

“Dylan heeft een goede winter gehad, hard gewerkt en is nog jong. Het gaat nu zoals we het heel graag zien”, aldus een opgewekte Merijn Zeeman. De ploegleider complimenteerde de hele ploeg met het goede werk waardoor Groenewegen voluit kon sprinten. “Sepp Kuss heeft heel de dag het peloton gecontroleerd. Toen de kopgroep was gegrepen, probeerden nog wat renners weg te springen, maar Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink en Paul Martens hebben zich ingespannen om dat te voorkomen. Daardoor kwam Dylan perfect uit voor de finale en hij maakte het gelanceerd door Timo Roosen ijzersterk af.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: