Veel interesse in Vietnam en Maleisië voor Nederlandse handelsmissie

Den Haag, 09 Februari 2018 /EZPress/ - Een concrete uitnodiging van de Vietnamese premier om met een plan te komen om de waterproblemen van Ho Chi Minh (Saigon) op te lossen. Dat is alvast één van de opbrengsten van de driedaagse handelsmissie naar Vietnam onder leiding van minister Sigrid Kaag en VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. Vandaag wordt deze eerste handelsmissie van de nieuwe minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voortgezet in Maleisië.

Minister Kaag
Volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer zijn de deelnemers van de missie – 65 personen namens 45 Nederlandse bedrijven – unaniem zeer onder de indruk van het optreden van minister Kaag. ‘Ze doet het heel goed’, aldus De Boer. ‘Terwijl dit pas haar eerste economische missie is.’ Ho Chi Minh kampt met een dalende en verziltende bodem. Oplossingen daarvoor mag Nederland in september op het Aziatische World Economic Forum presenteren. De Boer is hiervoor door de Vietnamese premier uitgenodigd als keynote speaker.

Groeimarkten
Ook in Maleisië zal de komende dagen gesproken worden over urbanisatie, smart cities en innovatie. Het land is met name geïnteresseerd in het Nederlandse topsectorenbeleid. Het belangrijkste doel van de missie is om meer Nederlandse bedrijven kennis te laten maken met de groeimarkten die Vietnam en Maleisië zijn en ze in contact te brengen met lokale partners.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: