Ritwinst voor Van Poppel in eerste wedstrijd voor Team LottoNL-Jumbo

Amsterdam, 01 Februari 2018 /EZPress/ - Danny van Poppel heeft bij zijn eerste wedstrijd in dienst van Team LottoNL-Jumbo meteen zijn visitekaartje afgegeven. De 24-jarige Brabander was in de eerste etappe van de Volta a la Comunitat Valenciana veruit de sterkste in de massasprint. Dat betekende niet alleen etappewinst, maar ook dat hij leider in het algemeen klassement werd.

De eerste zege van Team LottoNL-Jumbo in 2018 is Van Poppels dertiende overwinning in zijn loopbaan. Dat hij die in zijn eerste koers voor zijn nieuwe ploeg zou boeken had hij niet verwacht. “Ik was erg zenuwachtig aan het begin van de race, want alles is nieuw. Het team, de teamgenoten. Het viel meteen op z’n plek. De lead-out was perfect. Ik ben ontzettend blij met deze overwinning. Op deze etappe had ik mijn zinnen gezet, net als op de laatste van deze ronde”, zei Van Poppel, die daarmee meteen verder kijkt naar een volgend doel.

Ploegleider Grischa Niermann was helemaal in zijn nopjes met de overwinning van een van de nieuwelingen bij Team LottoNL-Jumbo. “Dit is precies zoals we het van te voren hadden bedacht. We hadden alle vertrouwen in Danny en hij heeft dat terugbetaald met deze overwinning. Dat deed hij niet alleen, want we hebben de koers heel de dag gecontroleerd. Koen Bouwman heeft lang op kop van het peloton gereden om daarna de lead-out ruim baan te geven.”

Die lead-out bestaat uit vaste sprintvoorbereiders Jos van Emden en Gijs Van Hoecke. Daar wordt Robert Wagner nog aan toegevoegd. Team LottoNL-Jumbo profileert zich dit seizoen met Danny van Poppel naast Dylan Groenewegen nog meer als geduchte protagonist in de massasprints.

Morgen gaat Van Poppel in de gele leiderstrui van start. Die trui wil Niermann graag verdedigen, maar hij blijft wel realistisch. “Het gaat een lastige rit worden die niet persé op het lijf van Danny is geschreven. Het is meer een etappe voor Primoz Roglic. Maar we staan aan aan de leiding en daar moeten we nu vooral heel blij mee zijn”, aldus Niermann.

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: