Gevanceerde SkyGuardian drone bestuurd via satelliet communicatie

Foto:
Een MQ-9B SkyGuardian op Yuma in Arizona werd vanuit Palmdale Californië via satelliet bestuurd. Foto: General Atomics Aeronautical Systems

San Diego (Business Wire), 22 Januari 2018 /EZPress/ - General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) heeft een succesvolle demonstratie gegeven van de meest recente Automatic Takeoff and Landing Capability (ATLC, automatische lancerings- en landingsmogelijkheid) waarbij gebruik wordt gemaakt van een Satellite Communications (SATCOM) datalink voor de op afstand bestuurbare MQ-9B SkyGuardian™/SeaGuardian Remotely Piloted Aircraft (RPA). Onderdeel van de demonstratie was de eerste maal via SATCOM taxiën van de MQ-9B. Deze mogelijkheid betekent dat er geen grondstation meer nodig is, en geen piloot/vluchtpersoneel op de thuisbasis van het toestel, wat een drastische vermindering inhoudt

Het SATCOM-only Launch and Recovery Element (LRE), oftewel het met behulp van SATCOM ingezette lancerings- en landingselement, rondt wederom een prachtig jaar af voor de ontwikkeling van de MQ-9B, waarin ook een uithoudingsvermogen vlucht van meer dan 48 uur plaatsvond in mei 2017 en de eerste FAA-goedgekeurde vlucht voor een RPA in niet-gescheiden luchtruim in augustus 2017. De MQ-9B wordt de eerste RPA met SATCOM LRE functionaliteiten wanneer de MQ-9B PROTECTOR wordt geleverd aan de Royal Air Force (RAF) in het Verenigd Koninkrijk in het begin van de jaren 2020.

“MQ-9B zet zijn gedenkwaardige ontwikkeling voort, waaronder nu SATCOM taxiën, lancering, en landingsmogelijkheden,” aldus David R. Alexander, directeur, Aircraft Systems, GA-ASI. "Toen we een partnerschap met de RAF aangingen om `s werelds meest geavanceerde RPA te ontwikkelen, hebben we SATCOM ATLC en SATCOM taxi aangewezen als de belangrijkste kenmerken voor veiligheid en doeltreffendheid, en we zijn er trots op dit te hebben aangetoond met behulp van een van onze voornaamste toestellen.”

De demonstraties vonden plaats in december 2017 met de belangrijke MQ-9B SkyGuardian van GA-ASI. Het toezichthoudend personeel en de Ground Control Stations (GCS) werkten vanuit het vluchtcentrum van het bedrijf, Gray Butte Flight Operations Center, nabij Palmdale, Californië, terwijl het vliegtuig zich bevond op het Laguna Army Airfield nabij Yuma, Arizona. Enkel met behulp van een SATCOM datalink kon het team het toestel succesvol laten taxiën en zes automatische start- en landingsmanoeuvres uitvoeren.

De SATCOM ATLC staat taxiën, lanceren en landen toe vanaf iedere plek waar ook ter wereld en leidt tot een vermindering van de vereiste mankracht en LRE voetafdruk. Omdat alleen een getraind RPA vluchtteam nodig is op de mission control GCS locatie worden de algehele operationele lasten gereduceerd. Ook wordt hiermee een snelle inzet mogelijk van toestellen op eender welke startbaan wereldwijd met een Global Positioning System (GPS) geleid systeem.

//Einde bericht

Bron: General Atomics Aeronautical Systems

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: