Bussen en touringcars in 2017 bijzonder stabiel

Amsterdam, 17 Januari 2018 /EZPress/ - Moesten we in het verleden deze cijfers nog wel eens verklaren door de (dankzij de openbare aanbestedingen) nogal wisselende aantal registraties in het segment van OV, in 2017 hebben de klanten van touringcars en OV zich van hun meest betrouwbare kant laten zien door bijna exact hetzelfde aantal bussen als in 2016 aan te schaffen.

VDL elektrische bus
Er werden 805 (2016 = 804) bussen geregistreerd, waarvan 543 OV (67%) en 262 touringcars (33%). Exact dezelfde verdeling als in 2016, en ook prima cijfers als we wat verder terugkijken in de historie.

In OV zijn er wel 2 trends te bespeuren: de keuze voor dubbeldekkers (geleverd door VDL en Van Hool) door 2 vervoerders om de capaciteit te verhogen op specifieke trajecten. In het ene geval (5 stuks voor Qbuzz) op bescheiden schaal, in het andere geval (18 stuks voor Connexxion) een flinke investering en voldoende om niet meer over een pilot te kunnen spreken.

Elektrificering OV
De tweede trend is dat de door het bestuursakkoord ingezette elektrificering van OV-bussen ook serieuze vormen aan gaat nemen. 2016 liet al tientallen registraties van full-electric bussen zien, en deze trend zet in 2017 onverminderd door. Goed nieuws voor onze vaderlandse industrie is dat veel van deze voertuigen uit de poort van VDL komen rollen, maar we zien ook mondjesmaat exotischer namen als BYD en Ebusco verschijnen.

Trolley
Noemenswaardig tot slot is ook de registratie van 13 HESS trolleybussen: in al het accu-, hybride-, waterstof- en CNG-geweld zouden we deze oude maar stiekem toch weer zeer bijdetijdse techniek bijna vergeten.

//Einde bericht

Bron: RAI Vereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: