Barnier over Brexit: ‘Ik realiseer me dat Nederland hard geraakt kan worden’

Foto:
Foto Pixabay CC0

Den Haag, 10 Januari 2018 /EZPress/ - EU-onderhandelaar Michel Barnier is zich bewust van de schade die de Nederlandse economie kan oplopen door de Brexit. Dat maakte hij vandaag duidelijk tijdens een bezoek aan VNO-NCW en MKB-Nederland. Barnier sprak met een grote groep Nederlandse ondernemers over de Brexit en het proces van onderhandelingen komend jaar.

Onderhandelingen 2018
Voor de aanwezige ondernemers schetste Barnier het hele proces van onderhandelingen komend jaar, inclusief alle stappen die gezet moeten worden naar maart 2019, het moment dat het VK uittreedt uit de EU.

Verder schetste Barnier de mogelijke scenario’s, waarbij het uiteindelijk aan de Britten is om duidelijke keuzes te maken. Daarbij is hij niet van plan om de Britten de krenten uit de pap te laten halen. Daarnaast maakte de EU-onderhandelaar duidelijk dat voor hem glashelder is hoe hard landen als Nederland geraakt kunnen worden door de Brexit.

Van visser tot transporteur
Van individuele vissers tot vertegenwoordigers van sectoren als het transport of de hightech sector hadden de gelegenheid om Barnier vragen te stellen voorafgaand aan zijn ontmoeting met premier Rutte later vandaag.

`Ik kom terug`
Barnier zegde toe om in overleg te blijven met de Nederlandse bedrijfslevenorganisaties. ‘Ik kom graag terug. Door structureel contact te houden kunnen we inzichten uit de verschillende sectoren van de economie gebruiken,’ aldus Barnier. Een vervolgontmoeting met zijn team wordt door VNO-NCW en MKB-Nederland op korte termijn georganiseerd.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: