Büchli Nederlands kampioen sprint, Bos derde

Foto:
Eigen foto Beat Cycling Club: Büchli op het podium NK Baanwielrennen

Goud en brons voor BEAT Cycling Club op het onderdeel sprint tijdens het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen in Alkmaar

Rotterdam, 28 December 2017 /EZPress/ - Matthijs Büchli heeft de gouden medaille gewonnen op de individuele sprint tijdens de Nederlands kampioenschappen baanwielrennen in Alkmaar. De renner van BEAT Cycling Club passeerde de finish voor Harrie Lavreysen. Theo Bos werd in de bronzen finale derde, voor Jeffrey Hoogland.

Matthijs Büchli: “Het was een zwaar sprinttoernooi. Wat een bizar gevoel. De sprint is eigenlijk niet mijn onderdeel. Dat is de keirin. Ik klop hier vandaag de drie koningen op dit onderdeel in Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Theo Bos. Dat is geweldig."

Theo Bos reed tijdens de bronzen finale richting de derde plek. In het onderlinge gevecht met Jeffrey Hoogland toonde Bos op dit moment over goede benen te beschikken. "Ik ben blij met mijn medaille en met mijn degelijke 200m-tijd. Ik reed mijn snelste tijd ooit op deze baan. Toch wil je altijd sneller. Na de kwalificatie, weet je dat je tegen Roy (van den Berg) moet en als je die doorkomt kan je voor brons rijden. De bronzen finale kon ik puur op tactiek en ervaring winnen," aldus bronzenmedaillewinnaar Bos.

Tim Veldt: "Dit was een heel bijzonder toernooi. We hebben een heel sterk deelnemersveld, met onder andere de twee winnaars van de sprint op de World Cups in Manchester en Milton. Matthijs verslaat allebei deze renners op zo`n avond.

"Ik ben heel blij dat Theo de derde plek pakt. Zoals gezegd was er vandaag een heel hoog niveau. Hij klopt Jeffrey Hoogland hier, waarmee Theo laat zien dat hij zich in het toernooi kan werken. Beide mannen hebben groei laten zien en ik ben trots als coach. Dit is een perfecte start van het toernooi, met twee medailles. Nu op naar de kilometer aanstaande vrijdag."

De BEAT baanploeg begon het toernooi goed tijdens de kwalificaties met een 2e plek voor Matthijs Buchli (9,910). Roy van den Berg reed met 10,055 naar een 4e plek en Theo Bos eindigde de 200 meter kwalificatie als vijfde (10,098).

In de kwartfinale kwamen Bos en Van den Berg elkaar tegen. Bos wist zijn teamgenoot net voor te bijven. "Ik dacht dat hij mij had, maar uiteindelijk kon ik Roy nog net voor blijven" aldus Bos. Buchli won zijn kwartfinale ruim voor Sam Ligtlee.

In de halve finale verloor Theo Bos van de snelste man op de 200m, Harrie Lavreysen. Buchli was de vice-Europees kampioen Jeffrey Hoogland te snel af.

Het Nederlands kampioenschap loopt deze week door met de kilometer tijdrit (met Theo Bos) op vrijdag en de keirin (met alle drie de renners) op zaterdag.

//Einde bericht

Bron: BEAT CYCLING CLUB

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: