Operadagen Rotterdam 2018 staat in het teken van Heldenmoed

Online kaartverkoop van de eerste voorstellingen is van start

Rotterdam, 15 December 2017 /EZPress/ - Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 mei 2018 is de dertiende editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater van nu. Operadagen Rotterdam presenteert ruim 100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam en op verrassende binnen- en buitenlocaties. In 2018 staat het festival in het teken van Heldenmoed, met verhalen over de onvermijdelijke uitdagingen en beproevingen tijdens iedere heldentocht. De online kaartverkoop van de eerste voorstellingen is van start. Het volledige programma wordt gepresenteerd tijdens de feestelijke kick-off op 15 maart 2018.

Beleving centraal in openingsvoorstelling Earth Diver
Operadagen Rotterdam 2018 opent in het Nieuwe Luxor Theater met Earth Diver, waarin regisseur Wouter Van Looy een schijnbaar fictief portret van een samenleving in crisis schetst. Earth Diver is een muziektheatraal spektakel waarin beleving centraal staat: het publiek neemt plaats in een gigantische installatie. Krachtige videobeelden van Wim Catrysse worden luister bijgezet met troostrijke barokmuziek van Heinrich Schütz door de beroemde Duitse zangers van het Chorwerk Ruhr, die letterlijk dichtbij en rondom de toeschouwers staan. Deze voorstelling is een co-productie met de Ruhrtriennale.

Programma met internationale festivalfavorieten
Op het programma staan internationale topproducties, moderne klassiekers en spraakmakend, nieuw werk van jong talent met een actuele stem. Leonardo García Alarcón en Capella Mediterranea, een dirigent en ensemble die in korte tijd de status van internationale supersterren hebben gekregen, zijn na L`Orfeo (2017) terug met een productie over culturele uitwisseling in tijden van kolonisatie en onderdrukking. Ook de graag geziene rimpelrockers van Young @ Heart keren terug op het festival met een nieuwe energieke show in Theater Rotterdam. Online kaartverkoop voor deze voorstellingen, de openingsvoorstelling Earth Diver en Headroom, De Christina Cyclus en Ein deutsches Requiem is inmiddels gestart.

Verhalen over heldenmoed
Operadagen Rotterdam houdt de vinger aan de pols van de actualiteit en reflecteert in voorstellingen graag op hedendaagse maatschappelijke thema’s. In 2018 presenteert het festival het tweede deel van het vierjarige festivalthema Lost & Found: Heldenmoed. Hier stapt de held in het oog van de storm, trotseert gevaren, gaat de confrontatie aan met zijn demonen, en betreedt vreemde oorden, ver weg van huis. Het zijn vaak de donkerste momenten van de reis, waarop de held ware heldenmoed toont. Zo komen we tijdens het festival onder meer Mata Hari en Mary Stuart, maar ook Leonore uit Beethovens opera Fidelio tegen: ook zij tonen op hun eigen manier heldenmoed.

Internationaal platform met Opera Europa
Operadagen Rotterdam is een belangrijk internationaal opera- en muziektheaternetwerk met professionals uit de hele wereld. Komende festivaleditie is voor de tweede keer sinds 2010 een delegatie van Opera Europa aanwezig: een internationaal netwerk van operagezelschappen en –festivals. Leden komen bijeen voor gesprekken en presentaties rondom het thema Samenwerking tussen kleinere operagezelschappen en grote operahuizen en -festivals. Zij nemen een eigen achterban mee naar Operadagen Rotterdam en zorgen zo voor nog meer ontmoeting en uitwisseling tussen vakgenoten. Ook de internationale non-profitorganisatie ter ontwikkeling van jong opera- en ballettalent FEDORA komt tijdens het festival bijeen in Rotterdam.

Over Operadagen Rotterdam
Operadagen Rotterdam is een internationaal opera- en muziektheaterfestival met eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende producties van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers. Van 2017 tot en met 2020 presenteert Operadagen Rotterdam in het festivalthema Lost & Found verhalen over het verleggen van grenzen en de zoektocht naar een nieuwe identiteit. Operadagen Rotterdam herontdekt klassieke opera`s uit lang vervlogen tijden in hedendaagse bewerkingen, verlaat de gebaande paden met nieuwe muziektheatervoorstellingen, en wijst op spannende, onbekende horizonten. Meer informatie over aankomende festivaleditie en een selectie van eerste voorstellingen is te vinden op www.operadagenrotterdam.nl.

//Einde bericht

Bron: Rotterdamse Operadagen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: