Gerenoveerde tentoonstellingszaal voor de tentoonstelling Horta-Wolfers in Jubelparkmuseum in Brussel

Brussel, 29 November 2017 /EZPress/ - Op 29 november 2017 opent de uitzonderlijke Horta-Wolfers tentoonstelling in het Jubelparkmuseum in Brussel. Het Jubelparkmuseum stond in voor de restauratie van de winkel (vitrines en toonbanken in mahoniehout en gepatineerd messing) terwijl de Regie der Gebouwen instond voor de renovatie van de zaal die een vergelijkbare vorm en omvang heeft als de ruimte die indertijd ingericht werd door Victor Horta voor de juwelierszaak Wolfers Frères. Het oorspronkelijke interieur met de tentoongestelde stukken zijn uniek en zeker een bezoek waard.

In 2016 startte de Regie der Gebouwen met de renovatie van de tentoonstellingszaal. Naast het dak werd ook het pleister- en schilderwerk hersteld. De tentoonstellingszaal werd in een kleur geschilderd die overeenstemt met de kleuren van destijds. Het parket kreeg een flinke onderhoudsbeurt en de ramen en houten binnendeuren werden gerestaureerd. De elektriciteit werd vernieuwd.

De Wolferszaal is een identieke reconstructie met het gerestaureerde art-nouveau interieur van de juwelierszaak Wolfers Frères, een interieur dat in 1912 volledig door architect Victor Horta ontworpen werd. De winkel bevond zich in de Arenbergstraat in Brussel.

De renovatie van de zaal werd gefinancierd door de Regie der Gebouwen. De restauratie van de winkel zelf (vitrines en toonbanken in mahoniehout en gepatineerd messing) werd gefinancierd door de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Meer informatie over de Horta-Wolferszaal en de tentoongestelde stukken vindt u op www.kmkg-mrah.be

//Einde bericht

Bron: Regie der Gebouwen Brussel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: