Kaartverkoop derde editie International Queer & Migrant Filmfestival online

Foto:
Eigen foto IQMF

Amsterdam, 29 November 2017 /EZPress/ - Van 6 t/m 13 december 2017 vindt het International Queer & Migrant Film Festival plaats in verschillende filmhuizen in Nederland. De hoofdlocatie van het festival is De Balie in Amsterdam, waar een ruim aanbod aan films uit alle hoeken van de wereld wordt geprogrammeerd in combinatie met debatten en de fototentoonstelling Mr. Gay Syria van fotograaf Bradley Secker. De kaartverkoop van het festival staat nu online via www.iqmf.nl

Het IQMF is een filmfestival dat films en debatten programmeert over queer-identiteit in relatie tot migratie en migrantengroepen. Dit jaar besteedt het festival veel aandacht aan de verhalen van mensen die vanwege hun geaardheid of gender identiteit hun land hebben moeten ontvluchten. We vertonen films uit hun land van herkomst en besteden aandacht aan hun vluchtverhaal. Zo schuiven op donderdagavond 7 december voorafgaand aan de vertoning van de film ABU van Arshad Khan LHBTIQ-vluchtelingen met hun nieuwe landgenoten aan tafel voor een gezamenlijk diner. Daarnaast programmeert IQMF op zondag 10 december een korte film programma met debat over de representatie van LHBTIQ-vluchtelingen in Westerse films.

Het festival opent op woensdagavond 6 december met de film I dream in another language van de Mexicaanse filmmaker Ernesto Contreras. De subtiele film gaat over het verliezen van een taal, die slechts nog door twee mannen wordt gesproken. De twee mannen in kwestie zijn elkaar echter jaren terug uit het oog verloren.

Tijdens het festival verzamelen zich filmprofessionals vanuit de hele wereld in De Balie, onder wie Karam Aouini, die in januari 2018 het eerste LHBT+ filmfestival organiseert in Tunesië en de Iraanse regisseur Pouria Heidary. Zijn film Apricot Groves werd zonder toestemming gefilmd in Armenië en veroorzaakte veel commotie in Iran en Armenië.

Naast De Balie in Amsterdam, programmeert IQMF films in het Bijlmer Parktheater op 8 december, Humanity House op 8 december (Den Haag), Toneelschuur op 11 december (Haarlem), LantarenVenster op 12 december (Rotterdam) en ’t Hoogt op 13 december (Utrecht).

//Einde bericht

Bron: IQMF

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: