Dannenberg: `Hou tempo in de transitie beschermd wonen`

Den Haag, 24 November 2017 /EZPress/ - ‘De dynamiek in het veld van beschermd wonen is ongekend, er is een zinderende energie om te vernieuwen en te verbeteren,’ zegt Erik Dannenberg. De toenmalig voorzitter van de Commissie toekomst beschermd wonen zegt het in een interview aan de vooravond van de VNG Kennisdag beschermd wonen.

Dannenberg is één van de sprekers op de kennisdag, woensdag 29 november in De Munt in Utrecht. Twee jaar zijn verstreken sinds de Commissie Dannenberg adviseerde om beschermd wonen veel meer in de wijk te organiseren. En de focus te verleggen naar preventie: voorkomen dat mensen in een instelling terecht komen. Het geld voor beschermd wonen en de dak- en thuislozenopvang moet daarom op termijn niet meer alleen naar de centrumgemeenten gaan, maar naar alle gemeenten.

Richting
Toch besloot de VNG-commissie Gezondheid en Welzijn onlangs om het gesprek over het herverdelen van de middelen tijdelijk stil te leggen omdat er te veel onzekerheden zijn. Dannenberg kan het zich voorstellen. ‘Het is essentieel dat zo’n complexe operatie zorgvuldig gebeurt.’ Voor de transitie zal het uiteindelijk niet uitmaken, verwacht hij. ‘Ik kijk naar de richting, het belangrijkste is dat onze visie is omarmd. Overal in het land discussiëren cliënten, zorgverleners en gemeenten over de noodzakelijke vernieuwing. Het is wel zaak het tempo erin te houden.`

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: