ANVR: géén boycot van KLM

Foto:
Foto: Pixabay CC0 Creative Commons

Baarn, 22 November 2017 /EZPress/ - De Telegraaf pakte dinsdag groot uit met een verhaal dat de reisbranche zint op een boycot van KLM. Dit zou zijn gebleken op het ANVR Congres in Sevilla. ANVR wijst er op dat dit volstrekt onjuist is.

​Op het ANVR Congres, afgelopen dagen in Sevilla, heeft voorzitter Frank Oostdam op geen enkele wijze gesuggereerd om de KLM te boycotten of zelfs hierop gezinspeeld. Elke deelnemer aan het ANVR Congres kan dit bevestigen.

De ANVR is het niet eens met deze toeslag, omdat de door KLM voorgestelde GDS toeslag, naar mening van de ANVR, een neutrale, transparante prijsvergelijking voor consumenten bemoeilijkt. KLM gaat een mogelijkheid bieden om de GDS-toeslag te vermijden door een zgn. NDC-API-tool aan reisagenten beschikbaar te stellen.
Het maakt het vergelijken met andere airlines er niet makkelijker op, maar het is dan niet zo dat per definitie de agent duurder wordt dan KLM. De ANVR bespreekt met KLM om een zo`n goed mogelijke boekings`tool` voor de reisagent beschikbaar te krijgen. Het collectief boycotten van de KLM heeft geen zin, is niet toegestaan en ook zeer onverstandig. De Telegraaf is naar onze mening met dit verhaal volledig uit de bocht gevlogen.

//Einde bericht

Bron: ANVR

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: