Wederom meer omzet voor industrie

Foto:
Foto: Pixabay CC0 Creative Commons

Den Haag, 16 November 2017 /EZPress/ - Bedrijven in de industrie hebben in het derde kwartaal van 2017 5,2 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. In de meeste branches was er omzetgroei. De omzetten stegen voor de vierde periode op rij. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Net als in het vorige kwartaal groeide de buitenlandse omzet steviger dan de Nederlandse omzet. De industriële omzet die Nederlandse producenten in het buitenland genereerden nam met 7,3 procent toe, de omzetgroei binnen Nederland bedroeg 1,1 procent. De afzetprijzen namen dit kwartaal ook toe, met 3,9 procent.

Omzet transportmiddelenindustrie groeit het sterkst
In bijna alle deelbranches was sprake van omzetgroei. De transportmiddelenindustrie was met 18,9 procent veruit de grootste groeier. Hier deden de autoproducenten (14,7 procent) goede zaken, net als de groep producenten die overige transportmiddelen fabriceren (26,8 procent). Deze producenten zijn hoofdzakelijk scheepsbouwers, maar ook producenten van treinen, vliegtuigen en (brom)fietsen. Deze groep boekte met name in het buitenland een hogere omzet dan een jaar eerder: 35,7 procent.

Van de stijgers in de industrie had de aardolie-, chemische, farmaceutische en rubber- en kunststofproductenindustrie met 1,1 procent de meest bescheiden omzetgroei. De binnenlandse omzet daalde zelfs met 4,2 procent, na drie kwartalen van stijgingen. Doordat de branche in het buitenland 3,7 procent meer omzet behaalde, kwam de totale omzetontwikkeling toch nog positief uit. Alleen in de meubelindustrie daalde de omzet (1,4 procent). Deze branche boekte vooral minder omzet in het buitenland.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: