MBO College Almere en GezondheidFabriek slaan de handen ineen

Almere, 14 November 2017 /EZPress/ - MBO College Almere en de GezondheidFabriek bundelen hun krachten. Een mooi voorbeeld van hoe onderwijs en bedrijfsleven samen een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van innovatieve zorgtechnologie in Nederland.

De ontwikkeling van technologie binnen de gezondheidszorg stimuleren en ondersteunen. Dat is waarvoor zorg(dienst)verleners, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen samenwerken in de GezondheidFabriek. Door de krachten van MBO College Almere en de GezondheidFabriek te bundelen, wordt een bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling, kennis en het gebruik van eHealth in Nederland. Het is belangrijk om nieuwe zorgtechnieken in het onderwijs te integreren en te zorgen dat studenten de nieuwste mogelijkheden kennen en straks in hun werk kunnen toepassen.

SkillslabIn het kader van de samenwerking is MBO College Almere gestart met een excellentiegroep Zorg en Techniek. Studenten van de opleiding Zorg en studenten van de opleiding Techniek werken in dit programma samen aan onderwijs voor de cross-over tussen beide opleidingen. Het zorgtechnologie bedrijf Cinnovate is hier via de GezondheidFabriek bij aangesloten om de studenten met kennis en techniek te ondersteunen. De studenten krijgen zo de kans om een skillslab in te richten waar innovatieve zorgtechnologie met ‘slimme sensoren’, camera’s en dwaaldetectie in geplaatst gaat worden. Dit skillslab kan voor beide opleidingen gebruikt worden om praktijklessen in te geven. Dat kan naast, mét, en los van elkaar. Zo wordt er door de opleidingen van MBO College Almere en door Cinnovate gewerkt aan de realisatie van hedendaags en excellent onderwijs voor alle studenten.

//Einde bericht

Bron: ROC van Flevoland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: