Tommy Wieringa vertelt in CODA over onder andere zijn nieuwe roman De heilige Rita

Foto:

Apeldoorn, 14 November 2017 /EZPress/ - CODA directeur Carin Reinders gaat donderdag 23 november in CODA in gesprek met Tommy Wieringa. Natuurlijk wordt stilgestaan bij zijn nieuwe verpletterende roman De heilige Rita, maar ook de ontwikkelingen die hij in zijn werk laat zien komen ter sprake. De avond in CODA begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee. Kaarten zijn te koop bij CODA en bij Nawijn & Polak Boekverkopers.

Tommy Wieringa (1967) brak in 2005 door met zijn ontwikkelingsroman Joe Speedboot waarmee hij de F. Bordewijk Prijs won. Andere titels zijn onder andere Alles over Tristan, Caesarion, Dit zijn de namen (Libris Literatuur Prijs) en Een mooie jonge vrouw (Boekenweekgeschenk 2014). In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen Honorair Kozak, in 2016 gevolgd door Vrouwen van de wereld dat een keuze uit zijn Europese reisverhalen Ik was nooit in Isfahaan en Honorair Kozak bevat.

De heilige Rita
In zijn verpletterende en onlangs verschenen roman De heilige Rita laat Wieringa met weergaloze precisie zien hoe moderniteit in een dorpse gemeenschap binnendringt: Paul Krüzen woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is, hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De wereld is in beweging gekomen: Chinezen hebben de horeca van Mariënveen overgenomen, Russen, Polen en Roemenen zijn in het dorp vertrouwde verschijningen geworden. De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.

Kaartverkoop
Kaarten zijn nu al te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en Nawijn en Polak Boekverkopers. Een toegangskaart kost € 12,50 voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang en een drankje in de pauze.

Voor uw agenda!
Meer literaire avonden in CODA bijwonen? Dat kan op 12 december (Marjolijn van Heemstra) en in 2018 op 6 februari (Lidewijde Paris), 15 maart (Heleen van Royen) en 17 april (Saskia Noort, nog onder voorbehoud). Via www.coda-apeldoorn.nl/literair en www.facebook.com/CODAapeldoorn houden we u op de hoogte over de invulling van deze avonden en de start van de kaartverkoop.

//Einde bericht

Bron: CODA Museum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: