Birst biedt zakelijke gebruikers een consumer-grade gebruikerservaring

Barneveld, 09 November 2017 /EZPress/ - Birst, een Infor-bedrijf en leider in Cloud Business Intelligence (BI) en Analytics, komt met een nieuwe softwareversie inclusief een uitgebreide consumer-grade gebruikerservaring met een compleet pakket aan opties voor het voorbereiden en analyseren van data door middel van een Cloud Analytics-oplossing, verbeterde netwerken en meer interactiviteit. Met de nieuwe versie kunnen zakelijke gebruikers profiteren van de mogelijkheden die van oudsher waren voorbehouden aan specialisten.

“We blijven nieuwe functionaliteit toevoegen aan onze moderne, consumer-grade gebruikersinterface die op een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier de macht in de handen legt van zakelijk gebruikers,” zegt Brad Peters, Senior Vice President en General Manager van Birst. “Deze mogelijkheden, die voorheen alleen beschikbaar waren voor enterprise klanten, zijn nu voor iedereen toegankelijk. Birst is de enige aanbieder van cloud-analytics die dit doet.”

Zakelijk gebruikers krijgen toegang tot uitgebreide nieuwe mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, gegevenstransformatie, netwerkmogelijkheden, interactiviteit en beheer.

Connectiviteit
In de nieuwe versie zijn tevens geavanceerde ROLAP (Relational Online Analytical Processing) functionaliteiten opgenomen. Hiermee kunnen gebruikers gegevens uit databases extraheren of rechtstreeks vanuit andere bronnen opvragen met behulp van Birst Live Access. Hierdoor kunnen zakelijke gebruiker direct analyses in databases uitvoeren zonder dat ze de gegevens naar de cloud moeten verplaatsen. ROLAP is een vorm van online analyseverwerking (OLAP), die een dynamische, multidimensionale analyse uitvoert op data die zijn opgeslagen in een relationele database.

Birst was de eerste leverancier van cloud-analytics die de mogelijkheid bood om via de in 2010 uitgebrachte Live Access-functionaliteit gegevens op locatie te zoeken. In tegenstelling tot andere leveranciers van cloud-analytics, die alleen een eenvoudige query-doorvoer ondersteunen, levert Birst volledig dynamische SQL-generation op tabellen in de onderliggende database. Dankzij de nieuwe versie hebben zakelijk gebruikers nu ook toegang tot deze mogelijkheid zonder hulp van een beheerder.

Datatransformatie
Birst maakt nu ook de geavanceerde ETL (Extract, Transform en Load) mogelijkheden beschikbaar voor zakelijke gebruikers. Zij kunnen gebruikmaken van nieuwe drag-and-drop-transformaties, R-scripts inzetten, en data toevoegen en combineren. Ook kunnen ze hun eigen aangepaste ETL-scripts schrijven. Met deze nieuwe functies kunnen zakelijke gebruikers de krachtige en geavanceerde machine learning-mogelijkheden inzetten en geavanceerde routines creëren om de meest complexe transformatie-eisen te ondersteunen.

Netwerken
Met krachtige, verbeterde netwerkmogelijkheden kunnen zakelijke gebruikers gegevens die in Birst zijn voorbereid en de metadata die deze gegevens beschrijven, eenvoudig delen met anderen. Zo helpen zakelijke gebruikers anderen deze data eenvoudig te combineren met hun eigen data, waardoor er bredere en consistentere analyses beschikbaar komen en de hele organisatie slimmer en meer gestroomlijnd wordt.

Door deze functionaliteit breder in te zetten kunnen zakelijke gebruikers hun gegevens van ongelijksoortige systemen sneller omzetten in een gedeeld analytics-netwerk. Dit stelt organisaties in staat om diverse teams beter op elkaar af te stemmen en consistentere beslissingen te nemen. Het resultaat is dat Birst Networked Analytics de analytische- en gegevenssilo`s afbreekt, terwijl gewone zakelijke gebruikers eenvoudig toegang hebben tot vertrouwde gegevens en daarmee kunnen werken.

Interactiviteit
Birst blijft investeren in het dashboardontwerp en visuele data discovery-ervaringen van het platform en biedt verbeterde en uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden.

Nieuwe functies zijn onder meer visuele markeringen, een nieuwe interactiemethode met grafieken op dashboards en visualisaties. Met visuele markering kunnen zakelijke gebruikers een datapunt of meerdere datapunten selecteren en eventuele bijbehorende datapunten in andere dashlets worden vervolgens gemarkeerd. Hierdoor kunnen medewerkers zich concentreren op geselecteerde gegevenswaarden zonder de omringende context te verliezen.

Gebruikers kunnen bovendien meerdere attributen tegelijkertijd op een visualisatie loslaten, waardoor ze een beter begrip krijgen van de gegevens die worden geanalyseerd. Door het vastzetten van kolom- en rij-headers bij het werken met kruistabellen kunnen ze eenvoudig alle items per categorie in één keer `dichtvouwen` of `uitklappen`. Dit levert een spreadsheetachtige ervaring op voor gebruikers die moeten werken met grote datatabellen.

Gratis proefversie
Om te ervaren hoe eenvoudig en nuttig het is om Birst te gebruiken, kunt u een gratis proefversie aanvragen. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers gegevens ontsluiten met vooraf ingestelde, slimme analytics-connectors, data voorbereiden met directe feedback in een consumer-grade gebruikerservaring, gegevens nauwkeurig koppelen aan slimme suggesties, analyses visualiseren, nieuwe inzichten ontdekken en veel meer.

//Einde bericht

Bron: Infor

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: