22 Wijnen van het Jaar bekroond tijdens 29e Proefschrift Wijnconcours

Foto:
Foto Steijger Communications B.V.

Amsterdam, 07 November 2017 /EZPress/ - Ruim 200 finalewijnen van het 29e Proefschrift Wijnconcours stonden op de proeftafels tijdens de vakbeurs Gastronomie | Fine Food Professional in Utrecht. 22 categoriewinnaars ontvingen de fel begeerde oorkonde van Wijn van het Jaar.

Een primeur op Gastronomie | Fine Food Professional: een deel van de beursvloer bood plaats aan de finalewijnen van het Proefschrift Wijnconcours, al 29 jaar de meest betrouwbare graadmeter van het actuele wijnaanbod. Wit, rood, zoet, rosé, mousserend, champagne – stuk voor stuk wijnen die niet misstaan op een eigentijdse wijnkaart. Diverse malen geproefd en herproefd en uiteindelijk goedgekeurd door een professionele jury. Voor het eerst was er dit jaar een aparte finaleselectie van vins nature. De winnende wijnen werden op maandag 6 november bekendgemaakt.

Voor sommeliers en restaurateurs vormde de presentatie een uitgelezen mogelijkheid om hun wijnkaart te upgraden met vertrouwde klassiekers of verrassende noviteiten. Bijna 40 importeurs stonden klaar om hun finalewijnen persoonlijk toe te lichten. En de keuze liep uiteen van laagdrempelige huiswijnen (tot € 7,50 winkelprijs) tot karaktervolle prestigecuvées van € 50 max.

Francofiele wijnliefhebbers konden hun hart ophalen. Onder de finalewijnen troffen zij diverse pareltjes uit Rhône, Champagne, Loire, Bourgogne, Languedoc, Provence, Elzas en Beaujolais. Maar ook klassieke wijnlanden als Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Italië waren goed vertegenwoordigd. En voor de echte wijnavonturiers stonden er wijnen uit onder meer Armenië, Israël, Slovenië, Libanon, Georgië en Luxemburg.

Herkomst winnaars 29e Proefschrift Wijnconcours
22 wijnen werden in hun prijscategorie verkozen tot Wijn van het Jaar. Ze komen uit de volgende landen: Frankrijk (10), Duitsland (4), Italië (3), Hongarije (2), Spanje (1), Australië (1), Portugal (1).

Het Concours en de resultaten
The Wine & Food Association organiseert jaarlijks het Proefschrift Wijnconcours. Terwijl bijna elk ander concours contactueel verplicht is om minstens eenderde van de ingezonden wijnen te bekronen met brons, zilver of goud, kiest het Proefschrift Wijnconcours al vanaf het begin een eerlijker en objectiever pad. Een Wijn van het Jaar is in zijn prijscategorie zonder twijfel de beste die door Nederlandse en Belgische importeurs op de markt wordt aangeboden. Bijna 1100 manuren is er geproefd, geargumenteerd en gediscussieerd door ons professionele team. Niemand heeft enig belang bij de handel in wijn. Ook de uiteindelijke aanwijzing van alle winnende wijnen ontstaat pas na een dag intensief proeven door de Nederlands-Belgische Grand Jury. Het Concours streeft naar consensus bij de aanwijzing van welke rode, witte, zoete, sparkling of champagne de oorkonde van Wijn van het Jaar ontvangt.

Winnaars 29e Proefschrift Wijnconcours: wit, rood, zoet en vins nature
Voor de winnende rosés, mousserende wijnen en champagnes die het afgelopen voorjaar zijn bekroond: zie www.thewinesite.nl. Daar zijn binnenkort ook alle finalewijnen te vinden, inclusief proefnotities.

//Einde bericht

Bron: The Wine & Food Association

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: