Riditti zet bloemen als relatiegeschenk terug op 1!

Nieuw online marketing platform zet in op mond tot mond reclame

Rotselaar, 04 November 2017 /EZPress/ - De bloemensector heeft het moeilijk. Elke week moet er één bloemenwinkel sluiten. Dat was voor Hilde Pollet die al meer dan 17 jaar in het vak staat en Trees De Bruyne die oa. als digital media consultant voor Studio 100 werkte een reden om in actie te schieten. Deze 2 ondernemende vrouwen uit Rotselaar staken de koppen bij elkaar en komen met een totaal nieuw concept op de proppen dat vooral inzet op mond tot mond reclame. Riditti zegt het met bloemen.

Geduld is een schone deugd
Riditti is een nieuw online marketing platform voor bedrijven dat van het schenken van bloemen een echte beleving wil maken, vertelt Trees De Bruyne. Wij houden namelijk de identiteit van de genereuze schenker van het boeket 24 uur geheim. In deze wereld waar alles direct moet gebeuren zeggen wij stop. Het is gek wat dit met mensen doet, vertelt Trees De Bruyne. Ze zijn zo nieuwsgierig dat ze beginnen rond te bellen en rond te vragen. Sommigen komen om de 2 uur op onze site kijken of er al iets meer te zien is. Bloemen zet je ook nog eens op een centrale plaats, zegt Hilde Pollet. Dus als relatiegeschenk is het ideaal want er wordt over gesproken.

Eén boeket bloemen verbergt zoveel meer…
Hoe krijg je als bedrijf iemand zo ver dat hij jouw boodschap echt leest? Hier maken wij het verschil. Wij bieden bedrijven de kans om ook via ons platform nieuwe leads te genereren. Niet om platte reclame te maken. Daar waken wij over. Maar door een fijne ‘experience’ aan te bieden naast het boeket bloemen. Zo word je misschien uitgenodigd voor een open bedrijven dag of krijg je er een gratis ticket voor een incentive bovenop. We garanderen de bedrijven dat hun boodschap gelezen wordt en je kan als bedrijf direct zien of jouw aanbod verf pakt.

Bereikt online marketing nog zijn doel?
Iedereen heeft de mond vol van online marketing en sommige bedrijven betalen miljoenen voor commercials op televisie. Het is zot om de bedragen te zien die daar worden uitgegeven, zegt Trees De Bruyne. Weet je dat 4% van de pre-roll advertenties bij video`s worden overgeslagen. Dat 44% van de mails nooit worden geopend, 91% schrijft zich uit op nieuwsbrieven en 86% van de kijkers slaan de tv commercials over. Wij geloven dat in deze digitale wereld terug iets tastbaars geven het verschil maakt. Bedrijven zetten daar veel te weinig op in.

De wetenschappelijke feiten
Bloemen zijn bij uitstek een ‘feel good’ product. Dat is ook wetenschappelijk bewezen. Het krijgen van bloemen versterkt de band tussen familie, kennissen en vrienden. Ook 87% van de mannen geeft aan graag bloemen te krijgen. Wij voegen er nog een dosis nieuwsgierigheid aan toe. Bij het krijgen van bloemen gaan mensen ook spontaan glimlachen. Niet zomaar een glimlach maar een ‘Duchenne smile’ dat is de enige echte blijk van zich happy voelen. Vandaar ook onze naam Riditti een afgeleide van het Esperanto Rideto wat glimlachen wil zeggen.

De creativiteit en ambacht van de lokale florist
We komen allebei uit een zelfstandig nest en we hadden het ons misschien gemakkelijker kunnen maken door alle bloemen vanuit één centraal punt te leveren. Maar de floristen hebben het moeilijk met de digitale stroomversnelling, vertelt Hilde Pollet. Sommige hebben met moeite een eigen website. Daarom was de keuze om met lokale floristen te werken snel gemaakt. Ondertussen hebben we een eigen netwerk van 45 topfloristen in België. Zij staan garant voor een perfecte service en kwaliteit en voor een persoonlijke levering. Daar zijn we echt fier op. De floristen mogen ook vrij creatief aan de slag. Alle boeketten zien er dan ook anders uit. Geen eenheidsworst maar terug ode aan de ambacht.

Zonder partnerships is het onmogelijk
De floristensector steunt ons ten volle en we hadden Riditti nooit van de grond gekregen zonder de steun van de Koninklijke Floristenbond of Fleur magazine. Maar vooral Agora Group, de groothandel voor floristen en Vertico IT-solutions hebben van in het begin in ons project geloofd. Dankzij hun sponsoring kunnen we de promotie machine volop laten draaien, door onze eigen mond tot mond reclame zijn werk te laten doen. Zonder Vertico It-Solutions was de koppeling met de florist om de bestellingen te automatiseren een logistieke nachtmerrie.

Je bent nooit te oud om zelf te ondernemen
Hilde Pollet is 57 jaar en Trees De Bruyne is 49 jaar. We kennen elkaar al meer dan 27 jaar. Dat we allebei West-Vlaamse roots hebben maakt het makkelijk, alhoewel je dat Trees met haar Belgisch/Rwandese genen niet direct zou meegeven. Veel woorden hebben we niet nodig. We zijn niet direct het prototype van een startup omdat je dan direct denkt aan jong geweld maar we hebben wel meer dan 3 jaar aan het verfijnen van ons concept gewerkt. Het bijsturen van het businessplan, het zoeken van extra financiering via banken, business angels en andere investeerders zijn waardevolle lessen geweest. Er was interesse uit ieder hoek en dat heeft ons gesterkt in de idee om de stap te wagen. De verleiding is groot om snel investeerders aan boord te nemen maar dan is de valorisatie van je bedrijf nog te laag. We geven die tips nu ook door aan andere startups. Daarom dat we voorlopig toch alles 100% zelf financieren, echt pionieren dus.

We staan in ieder geval te popelen om erin te vliegen. Gert Verhulst zei ooit: Als je naar Parijs wil moet je niet nadenken maar gewoon beginnen stappen. Dat is wat wij nu gaan doen in België. Maar we denken niet alleen aan België. We dromen luidop ook van Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Interessante links
http://scienceblogs.com/cognitivedaily/2008/04/17/flowers-really-do-make-you-hap/

http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/147470490500300109

http://www.ijsrp.org/research-paper-0114/ijsrp-p25121.pdf


Trees De Bruyne
+32496521208

//Eine bericht

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
The secret gift that makes your day
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: