Een alcoholpreventieprogramma voor jonge statushouders

Foto:
Foto: Pixabay CC0 Creative Commons

Den Haag, 17 Oktober 2017 /EZPress/ - Marjolein Martens, regiocoördinator van het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders in de regio Amsterdam-Amstelland, gaat samen met Jellinek en een aantal Eritrese sleutelpersonen een alcoholpreventieprogramma opzetten. In haar blog vertelt ze over de aanleiding en haar plannen.

Als regiocoördinator gezondheid statushouders werk ik voor de regio Amsterdam-Amstelland. Een regio met een grote taakstelling waar voortdurend vele mooie initiatieven worden ontwikkeld. Maar voor mij is het soms wel lastig om overzicht te houden over wat waar gebeurt: in Amsterdam wordt met veel verschillende zorgaanbieders gewerkt, en bovendien is de stad opgedeeld in diverse stadsdelen.

Dat dat niet alleen voor mij geldt maar ook voor andere professionals die werken met statushouders, daar kwam ik achter toen ik aan de preventie-afdeling van Jellinek vroeg wat hun ervaring is met middelengebruik onder jonge statushouders.

Het bleek dat ze van diverse partijen dezelfde vragen en verzoeken hadden gekregen over dit onderwerp. De urgentie op dit thema is dus hoog. Daarbij kwamen niet alleen vragen naar voren over hoe om te gaan met de jongeren, maar ook over deskundigheidsbevordering van professionals.

Samen met een aantal Eritrese sleutelpersonen en Jellinek ga ik een preventieprogramma opzetten. In eerste instantie om alcoholgebruik onder Eritrese jongeren te verminderen, omdat we op dit moment bij die groep de grootste stagnatie in integratie constateren als gevolg van alcoholgebruik. Maar we willen ook tot één aanbod komen. De verschillende zorgaanbieders, ook uit andere regio’s, kunnen dan gebruikmaken van een en hetzelfde aanbod. Andere voordelen zijn dat hiermee integraal werken wordt bevorderd en dat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. En tot slot schept het duidelijkheid voor de Eritrese jongeren: ze worden op een uniforme manier bejegend en voorgelicht.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: