Herfstvakantie in Museum Speelklok

Foto:
Eigen foto: Museum Speelklok

Utrecht, 12 Oktober 2017 /EZPress/ - Tijdens de herfstvakantie ontdekken jong en oud in Museum Speelklok samen de magische zelfspelende muziekinstrumenten van het museum. Iedere dag is de muzikale sprookjes-voorstelling Belle en het Beest te beleven, de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken te bezichtigen en is er elk uur een Muzikale Rondleiding. In de herfstvakantie van regio Noord wordt er een draaiorgelavontuur georganiseerd voor de jonge museumbezoekers.
Museum Speelklok is tijdens de herfstvakantie van maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Muzikale sprookjesvoorstelling Belle en het Beest
Van 14 t/m 22 oktober is iedere dag de muzikale sprookjesvoorstelling Belle en het Beest te zien in Museum Speelklok. Een familievoorstelling in Utrecht voor kinderen vanaf 5 jaar!

Tentoonstelling: Vieze liedjes op deftige Speelklokken
Dé tentoonstelling over guilty pleasures uit de 18de eeuw. Van 12 oktober 2017 t/m 8 april 2018 leggen de chique bellenspeelklokken van Museum Speelklok een stukje pikante geschiedenis bloot in de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken.

Herfstvakantie regio Noord: Draaiorgelavontuur
Tijdens de herfstvakantie regio Noord, 21 t/m 29 oktober, kunnen de jonge museumbezoekers dagelijks om 14.00 uur mee op draaiorgelavontuur met de orgelman. Tijdens de tocht door het museum leren de kinderen meer over de draaiorgels van het museum en ervaren ze zelf hoe het is om een orgelman of orgelvrouw te zijn. Kunnen ze op het juiste tempo een liedje afspelen? Dan stappen ze met een officieel draaiorgeldiploma het museum uit.

Muzikale Rondleiding
Ook tijdens de herfstvakantie wordt de Muzikale Rondleiding elk uur aangeboden. De eerste start om 10.30 uur en de laatste om 15.30 uur. Tijdens de gratis Muzikale Rondleiding klinkt heel veel muziek, uiteraard gespeeld door de zelfspelende instrumenten, en worden interessante verhalen en anekdotes verteld. Deze rondleiding door het museum is leuk voor jong en oud, duurt ongeveer 45 minuten en start ieder uur. Daarnaast is er speciaal voor de jonge museumbezoekers een speurtocht met orgelaapje Toon en kunnen ze zelf muziek maken in de MuziekFabriek.

//Einde bericht

Bron: Museum Speelklok

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: