Flanderijn waarschuwt consumenten in het hele land voor phishing e-mail

Foto:
Pixabay / CC0 Creative Commons

Rotterdam, 12 Oktober 2017 /EZPress/ - Incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn waarschuwt consumenten die een email namens het bedrijf hebben ontvangen met een zogenaamd zip bestand in de bijlage waarin gevraagd wordt bankgegevens achter te laten. De mail is een zogenaamde phishingmail die erop is gericht geld van onwetende consumenten afhandig te maken. Het bedrijf met 14 kantoren in Nederland en België kreeg in de loop van de dag al tientallen vragen binnen van verontruste consumenten.

Flanderijn adviseert consumenten de betrokken email direct te verwijderen en bij vragen vooral het Flanderijn Contact Center te bellen (088 209 2444) dat ma t/m do van 08:00 - 20:00 en vrijdag van 08:00 - 17:00 uur bereikbaar is.
Directielid Michel van Leeuwen zegt nog geen idee te hebben van de omvang van de phishingmail, maar het aantal binnenkomende vragen duidt volgens hem op een grootschalig verspreide email afkomstig uit Australië, zo lijkt het. “Vanzelfsprekend willen we niet dat consumenten de dupe worden van dit soort praktijken. Dus bij twijfel, direct met ons bellen.”

De misleidende email is inmiddels ook aangemeld bij en inmiddels gepubliceerd op www.fraudehelpdesk.nl, het platform waar voorbeelden van de meest actuele phishingmails worden gepubliceerd.

//Einde bericht

Bron: Creative Venue

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: