David Lynch filmdebut Eraserhead in Eye on Art-programma

Foto:
David Lynch

Amsterdam, 09 Oktober 2017 /EZPress/ - Veertig jaar na de première is David Lynchs cultklassieker Eraserhead opnieuw te zien, nu in een spiksplinternieuwe digitale restauratie (4K). EYE Filmmuseum brengt het speelfilmdebuut van David Lynch vanaf 23 november terug in de bioscopen, samen met de documentaire David Lynch: The Art Life.

Dinsdagavond 31 oktober is de documentaire David Lynch: The Art Life ook te zien in het EYE on Art-programma. Tijdens deze voorpremiere worden ook twee korte films van David Lynch: Six Men Getting Sick (1967) en The Grandmother (1970) vertoond.

Eraserhead is even enigmatisch gebleven als zijn schepper, regisseur en beeldend kunstenaar David Lynch. Diens lange-speelfilmdebuut ging 19 maart 1977 in première op het Filmex Film Festival in Los Angeles, trok niet meer dan 25 bezoekers maar groeide in de jaren daarna uit tot cultklassieker. De film was in Nederland pas in 1983 te zien.

De uitbreng van de documentaire loopt vooruit op de grote David Lynch-overzichtstentoonstelling Someone is in my House in het Bonnefantenmuseum Maastricht, te zien vanaf eind november 2018. De solo is de eerste museale presentatie van het oeuvre van David Lynch in Nederland. Tijdens de tentoonstelling presenteert Lumière Cinema een landelijk filmprogramma rond zijn werk.

//Einde bericht

Bron: Eye

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: