Koplopergemeenten geven impuls aan cliëntondersteuning

Foto:
Amersfoort - een van de koplopergemeenten (Pixabay - CC0 Creative Commons)

Den Haag, 04 Oktober 2017 /EZPress/ - Gemeenten hebben de plicht om inwoners hulp te bieden bij toegang tot zorg en ondersteuning. Daar moeten onafhankelijke cliëntondersteuners in voorzien, maar in de praktijk is dat nog niet overal even goed geregeld.

14 koplopergemeenten die vernieuwend bezig zijn met cliëntondersteuning gaan daarom het komend jaar hun regio informeren en inspireren. De aftrap is a.s. vrijdag (6 oktober) in het gemeentehuis van Stichtse Vecht.

De koplopergemeenten zijn:

Midden-Groningen (Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde)
Meppel
Almelo
Ommen-Hardenberg
Almere
Amersfoort
Stichtse Vecht
Woerden
Amsterdam
Zaanstad
Den Haag
Deurne
Helmond
Maastricht

De rol van de cliëntondersteuner
Onafhankelijke cliëntondersteuners spelen een belangrijke, helpende rol bij de toegang tot zorg en ondersteuning (Wmo, Jeugdwet en Wlz). De cliëntondersteuners hebben ook een rol bij vragen over wonen, werk, leren, vervoer en inkomen. Zij helpen bij het verhelderen van de hulpvraag, denken mee over oplossingen in de eigen omgeving en helpen bij het aanvragen van passende ondersteuning en zorg.

Doel Koploperproject
Doel van het project Koplopers Cliëntondersteuning is het bijdragen aan een betere bekendheid en invulling van onafhankelijke cliëntondersteuning. De koplopergemeenten geven een impuls aan de versterking van cliëntondersteuning in hun regio door het verspreiden van hun visie en aanpak, het optekenen van praktijkverhalen en het benoemen van succesfactoren.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: