Niet bezuinigen op, maar verstérken van netwerk buitenlandse posten

Foto:
Foto: Pixabay CC0 Creative Commons

Den Haag, 04 Oktober 2017 /EZPress/ - Het nieuwe kabinet moet het postennetwerk in het buitenland versterken. Eerdere bezuinigingen zijn ten koste gegaan van de bezetting, capaciteit, dienstverlening en continuïteit, schrijven VNO-NCW, MKB-Nederland en andere vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in een brief aan de Tweede Kamer. Die debatteert donderdag over de handelsbevordering.

Nieuwe posten
In overleg met het bedrijfsleven moet het kabinet nieuwe posten openen in groeimarkten en markten met grote groeipotentie. De bezuinigingen op posten waar één medewerker zit, moeten worden teruggedraaid, aldus de briefschrijvers. De expertise kan worden verbeterd via opleidingen en trainingen voor uitgezonden medewerkers, en een langere rouleertermijn.

Politiek en veiligheid
Op de ruim 150 posten in het buitenland zou er een duidelijke focus op economische belangen, handel en innovatie moeten zijn, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Daarnaast moeten de posten ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en politiek in het buitenland beter `doorvertalen` naar de impact daarvan op Nederlandse bedrijven.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: