Sogeti lanceert cognitieve IT-kwaliteitszorg

Flinke investeringen in de inzet van Artificial Intelligence voor software testen

Vianen, 02 Oktober 2017 /EZPress/ - De cognitieve kwaliteitszorgdiensten worden modulair opgebouwd. Zo voorziet Sogeti in een dashboard dat op basis van beschikbare gegevens vaststelt welke testdata al dan niet nodig zijn om digitale producten te testen. Met de toepassing van een slim algoritme beslist het systeem zelf hoe een product te testen. Dat proces kan vervolgens volledig geautomatiseerd worden. De ultieme vorm van cognitieve kwaliteitszorg is een zelflerend en -sturend platform dat volledig geautomatiseerd de juiste testdata genereert, testscenario’s opstelt en voortdurend inzicht geeft in testresultaten.

Slimme algoritmes voor veel testwerk
Sogeti zet nu slimme algoritmes in om bijvoorbeeld versneld duizenden gasmeters, machines of medische systemen te testen als nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd. Maar ook het testen van duizenden gebruikersscenario’s voor de ontwikkeling van een nieuwe app kan voortaan gebeuren met een slim algoritme.

“Met 1000 machines die ieder 3000 parameters hebben om te testen, heb je een enorme hoeveelheid combinaties. Die zijn nauwelijks allemaal te testen. Je kunt wel vijf configuraties bedenken waarin 97 procent van de mogelijke fouten is afgedekt. Inzet van een slim algoritme biedt dan de uitkomst. Binnen enkele seconden is het mogelijk vijf configuraties te bepalen op basis van data uit het grote machinepark. Daarmee wordt de 97 procent betrouwbaarheid bereikt. Dat kan vervolgens geautomatiseerd aan het te testen systeem worden gevoed en geanalyseerd”, vertelt Tom van de Ven, Senior Test Consultant en auteur van verschillende testmethodieken.

“In het huidige digitale tijdperk waarin complexiteit en afhankelijkheid van IT-producten alleen maar groter worden, is klassiek testen economisch niet langer houdbaar. We moeten naar manieren waarmee we vele malen sneller en betrouwbaarder digitale producten kunnen testen. De inzet van Artificial Intelligence maakt daarbij het verschil”, concludeert Marco van den Brink, Chief Operating Officer van Sogeti in Nederland.

Marktleiderspositie in kwaliteitszorg
Software testen is in de afgelopen twintig jaar ontwikkeld van een handmatig proces naar een steeds meer geautomatiseerd proces. Zo zet Sogeti geavanceerde tools in om routinematige softwarecodetesten verder te automatiseren. Tot voor kort ontbrak daarbij de slimmigheid van beeld- en stemherkenning en zelflerend en -beslissend vermogen. Met de inzet van Artificial Intelligence wordt het testproces niet alleen goedkoper maar vooral sneller en betrouwbaarder.

Sogeti is zowel wereldwijd als in Nederland marktleider op het vlak van software testen. Het testen van IT-kwaliteit is al meer dan 25 jaar het domein van de IT-dienstverlener. In ons land doen meer dan 20.000 software testers een beroep op de T-Map testaanpak die sinds jaar en dag marktstandaard is.

//Einde bericht

Bron: Sogeti

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: