Benefietavond voor documentaire over Tilburgse studenten tijdens WOII

Foto:
leden van T.S.C. St. Olof, 1952 (collectie Regionaal Archief Tilburg)

Tilburg, 22 September 2017 /EZPress/ - Op donderdagavond 5 oktober organiseren het Tilburg Cobbenhagen Center (Tilburg University) en Regionaal Archief Tilburg een benefietavond. Met de opbrengst van deze avond wordt een documentaire gemaakt over Tilburgse studenten die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel van deze studenten waren lid van het Tilburgs Studenten Corps St. Olof, de oudste studentenvereniging van Tilburg.

De documentaire is onderdeel van het project ‘Vrijheid Doorgeven’ van het Tilburg Cobbenhagen Center. Via het doorgeven van verhalen van toen creëren we empathie en bewustwording bij studenten en jongeren van nu. Tijdens de avond komen diverse veilingitems voorbij die worden aangeboden door het netwerk Erfgoed Tilburg. Er kan geboden worden op zaken als een bezoek aan gedenkplaats Haaren, het aanvragen van verzoeknummers bij de beiaardier, een creatief kinderfeest of een teambuilding op ludieke Tilburgse wijze. De avond wordt muzikaal omlijst door Big Band Waalwijk en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.
Deelname aan de avond kost € 20,-, incl. hapjes en 3 drankjes. Aanmelden kan t/m vrijdag 29 september.

Wanneer: 5 oktober 2017 van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 in Tilburg

Kunt u niet aanwezig zijn op deze avond maar wilt u wel een bijdrage leveren aan dit project, donaties zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie over aanmelden of een donatie op www.regionaalarchieftilburg.nl.

//Einde bericht

Bron: Regionaal Archief Tilburg

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: