Roglic pakt zilver op WK tijdrijden

Foto:
Foto: Lotto-Jumbo

Amsterdam, 21 September 2017 /EZPress/ - Primoz Roglic heeft vandaag een zilveren medaille behaald op het wereldkampioenschap tijdrijden in Bergen (Noorwegen). De 27-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo eindigde na een lastige individuele tijdrit van 31 kilometer als runner-up achter de Nederlandse wereldkampioen Tom Dumoulin.

De Sloveen had zijn tijdrit uitstekend ingedeeld. Hij begon voortvarend, maar noteerde aan het begin van de slotklim de zesde tussentijd. Vervolgens reed hij de slotklim ijzersterk als snelste op, waarmee hij beslag wist te leggen op de zilveren medaille.

In tegenstelling tot verschillende andere favorieten koos Roglic kort voor die slotklim voor een fietswissel. Hij verruilde zijn Bianchi Aquila CV voor de Bianchi Oltre XR4. “We hebben een paar keer op die fietswissel geoefend in Bergen. Ik heb daarover getwijfeld, omdat het risico op tijdsverlies aanwezig was. Uiteindelijk maakt het niets uit: Dumoulin was veruit de sterkste.”

De vicewereldkampioen is verheugd over zijn tweede plaats. “Al aan het begin van het seizoen had ik van het WK tijdrijden een doel gemaakt. Ik had het parcours gezien en wist vrijwel zeker dat het me zou liggen. Het is geweldig om in dit gezelschap van echte klassementsmannen op het podium te finishen. Ik ben erg blij met mijn zilveren medaille.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: