Boom pakt eindzege in Ronde van Groot-Brittannië

Amsterdam, 11 September 2017 /EZPress/ - Lars Boom heeft de Ronde van Groot-Brittanië gewonnen. De 31-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kon zich in de slotrit handhaven in een flink uitgedund peloton en stelde zo de eindzege veilig. Victor Campenaerts en Jos van Emden eindigden ook in de top tien van het eindklassement op een respectievelijk vierde en zesde plaats. Dat leverde de formatie van ploegleider Jan Boven tevens de overwinning in het ploegenklassement op.

De regenachtige slotrit van Worcester naar Cardiff zorgde voor spektakel. “Het was nog lastiger dan gisteren”, omschreef eindwinnaar Lars Boom de koers. “Gisteren werd ik met name in de finale bestookt, vandaag was het vanaf het begin koers. Onderweg hebben we lastige momenten gekend, maar we konden ons gelukkig met vier renners in de kopgroep handhaven. Team Sky reed vervolgens veel op kop en dat was goed voor ons. We konden ons daardoor opmaken voor een lastige finale.”

In die finale deed Edvald Boasson Hagen nog een ultieme aanvalspoging. “Ik was op dat moment niet in staat om te reageren", bekent Boom. "Gelukkig nam hij nooit een grote voorsprong. Zo kon ik de eindzege pakken en daar ben ik erg blij mee.”

Boom reed zo voor de tweede keer in zijn carrière naar de eindzege in de Ronde van Groot-Brittannië. Eerder won hij in 2011. Het is voor de Brabander de derde seizoenszege. Voor Team LottoNL-Jumbo is de overwinning de 24e van de huidige wielerjaargang.

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: