YouTuber BeautyNezz in actie voor zieke leeftijdsgenootjes

Utrecht, 08 September 2017 /EZPress/ - Awardwinnende YouTuber en tv-persoonlijkheid Joy (BeautyNezz) vraagt tijdens het TINA-festival op 23 en 24 september aandacht voor zieke leeftijdgenootjes. Ze roept in een video fans op om op een ludieke manier geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Utrecht, zodat alle zieke kinderen een nachtzoen kunnen krijgen van hun ouders.

De 14-jarige Joy, die meer dan meer dan 500.000 abonnees heeft op haar YouTube-kanaal, roept haar fans op om haar tijdens een Meet & Greet te ontmoeten op het TINA-festival in Duinrell en ‘nachtzoentjes’ te doneren voor kinderen in het ziekenhuis. “Haal lege flessen op, lak nagels voor andere meiden, bak een taart of verzin een andere actie zodat zieke kinderen een nachtzoen kunnen krijgen van hun ouders”, zegt ze in haar video.

Jongerenambassadeur
De Apeldoornse is sinds kort jongerenambassadeur van Ronald McDonald Huis Utrecht, nadat ze er dit voorjaar een maatschappelijke stage liep. “Toen zag ik zelf hoe belangrijk het is voor meiden en jongens die ziek zijn om hun familie dichtbij te hebben. Als ik in het ziekenhuis zou liggen, zou ik ook mijn ouders en broer in de buurt willen hebben. Ik zou niet weten wat ik zonder ze moet. Door het Ronald McDonald Huis logeren ouders en broertjes en zusjes om de hoek. En in de Ronald McDonald Huiskamer in het WKZ kan de hele familie ontspannen”, licht de tiener toe.

Sympathieke actie
Het Ronald McDonald Huis is heel blij met de jongerenambassadeur en haar sympathieke actie. “Joy maakt ons zichtbaar bij de jeugd en dat is heel waardevol”, zegt assistent-manager Natasja de Leeuw. “Het heeft ook duidelijk impact op de jongeren in Huis en in de Huiskamer. Toen Joy een dag kwam helpen in de Ronald McDonald Huiskamer hadden veel meiden daar enorm naar uitgekeken. Ze is echt een bekend gezicht onder jongeren. Ze hebben de hele dag geknutseld, gekletst en gelachen. Later op de middag heeft Joy ook de afdelingen van het WKZ Utrecht bezocht, want niet iedereen was in staat om naar de Huiskamer toe te komen. Kortom, het is een dame met het hart op de juiste plaats. Hartverwarmend dat ze nu op het TINA-festival opnieuw voor ons in actie komt.”

//Einde bericht

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: