Dans en leer mee met de Amsterdam Klezmer Band

Amsterdam, 06 September 2017 /EZPress/ - Amsterdam Klezmer Band komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

Na vele buitenlandse tournees is het tijd om de muziek-scene van hun thuisbasis, Amsterdam, te verrijken. Tijdens Club Amsterdam Klezmer worden bekende muzikanten uitgenodigd om een brug te slaan tussen jong en oud, oost en west, klezmer, Balkan en andere muziekstijlen. De clubavonden vinden maandelijks plaats in Mezrab.

Elke editie heeft een bepaald thema. Het thema van de editie op 21 september is ‘Jazz en Improvisatie’. Om dit thema kracht bij te zetten heeft de Amsterdam Klezmer Band Oene van Geel (violist) en Morris Kliphuis (hoornist) uitgenodigd. Verwacht duizelingwekkende solo’s en ongekende improvisatiestukken.

Voorafgaand aan de clubavond organiseert de Amsterdam Klezmer Band op 17 september een workshop ‘Jazz’ in Q-Factory. De workshop wordt gegeven onder leiding van saxofonist en componist Onno van Swigchem. Iedereen met enige ervaring als jazzmuzikant kan zich opgeven door een mail te sturen naar workshop@amsterdamklezmerband.com. Meer info over de workshop is te vinden op de website van de Amsterdam Klezmer Band.

//Einde bericht

Bron: Amsterdam Klezmer Band

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: