Pressroom Tunstall BV

Tunstall introduceert CareCom Hosted cloudoplossing bij zorgorganisatie Thuisgenoten

Foto:
Foto: Tunstall/Sylvia Kuiper, Sylhouette Photography

Barendrecht, 04 September 2017 /EZPress/ - Tunstall B.V. en Thuisgenoten zijn trots op de nieuwe samenwerking waarbij zij gezamenlijk veilige en slimme zorg introduceren binnen 2 kleinschalige wooncomplexen van de zorgorganisatie. Per december 2017 wordt op de nieuwbouw locatie Slangenbeek te Hengelo de nieuwe cloudoplossing in gebruik genomen waarna ook de locatie ‘t Lemenschoer te Haaksbergen zal gaan volgen. Hier is voor circa 50 zelfstandig wonende ouderen 24-uurs zorg aanwezig. Met de nieuwe oplossing worden bewoners en zorgpersoneel verzekerd van een veilige woon- en werkomgeving.

Aanleiding
Aanleiding voor deze keuze was dat Thuisgenoten, een veilig, betrouwbaar en flexibel systeem wilden implementeren. Het systeem moest optimale veiligheid bieden aan de toekomstige bewoners alsook voldoen aan de specifieke wensen van de zorgverleners van Thuisgenoten. Na een verkenning kwam CareCom Hosted Service als beste oplossing naar voren.
“In Tunstall hebben wij een betrouwbare partner gevonden” licht Jan Torny, Algemeen Directeur van Thuisgenoten toe. “Deze samenwerking stelt onze bewoners in staat zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, met alle zorg die zij nodig hebben met optimale veiligheid, privacy en ruimte om hun eigen leven te kunnen leiden. Daarnaast ondersteunt het ons zorgpersoneel met een efficiënte zorgverlening. Dit sluit precies aan bij onze visie.”

Oplossing
De CareCom Hosted oplossing van Tunstall is een uniek concept dat ontwikkeld is voor (kleinschalige) wooncomplexen, zorgcentra en verpleeghuizen en is zeer flexibel van opzet. Zo zijn naast de alarmering ook positiebepaling en Leefcirkels (dwaalgedrag monitoring) geïntegreerd en kan het systeem eenvoudig uitgebreid worden met extra draadloze sensoren, voor bijvoorbeeld valdetectie.

Tevens kan een zorgverlener ook gebruik maken van de oplossing door binnen het gehele complex te kunnen alarmeren bij een calamiteit. Daarnaast kunnen zij na verificatie van camerabeeld middels de CareCom app op hun smartphone de centrale toegangsdeur van de locatie ontgrendelen.

“Wij zijn bijzonder trots dat Thuisgenoten voor ons als partner heeft gekozen”, aldus Mark van der Pluym, General Manager Tunstall. “De start van onze samenwerking is direct ook de introductie van onze CareCom Hosted oplossing in Nederland. Hiermee komen wij tegemoet aan de klantvraag naar flexibele oplossingen voor kleinschalige wooncomplexen.“

Over Tunstall
Tunstall is wereldmarktleider van Connected Healthcare oplossingen, actief in meer dan 50 landen. Zij ondersteunen ruim 3,6 miljoen mensen over de hele wereld. Hun technologie en diensten spelen een sleutelrol bij het helpen van ouderen en mensen met een chronische aandoening. Dankzij hun technologie en diensten kan men zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarmee kan een vroegtijdige opname in een ziekenhuis zoveel mogelijk worden beperkt.

Over Thuisgenoten
Thuisgenoten biedt alle vormen van thuiszorg, op het hoogste niveau. Van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleging en verzorging. Wanneer thuis wonen (tijdelijk) niet mogelijk is, verzorgen zij cliënten in kleinschalige woon-zorglocaties in Almelo, Wierden en Vroomshoop; met als uitgangspunt “net als thuis”.

//Einde bericht

Bron: Tunstall

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: