Horren.com integreert webwinkel en fabriek in één platform

Middelburg, 23 Augustus 2017 /EZPress/ - Horren.com, de grootste online horrenspecialist in België en Nederland, heeft de online winkel herbouwd op een nieuw platform. Niet alleen de frontend is volledig herschreven, maar ook alle onderliggende techniek is vanaf nul opnieuw opgezet, inclusief een integratie met de productieafdeling van de eigen fabriek. De nieuwe software heeft anderhalf jaar ontwikkeltijd gekost.

Horren.com is niet alleen een webwinkel in horren, maar beschikt over een eigen fabriek waar alles op maat geproduceerd wordt. In september 2015 werd besloten om het roer helemaal om te gooien. De webwinkel in maatwerk horsystemen koos ervoor om een eigen platform te bouwen waarin zowel de webwinkel als de productiesoftware van de eigen fabriek werd opgenomen. Het PHP Framework Laravel dient nu als de basis van het platform. “Het voordeel van zo’n framework is dat het veel vrijheid biedt om zelf te ontwikkelen, maar je moet wel zo’n beetje alles zelf bouwen”, zegt directeur Erik Janssen. “Je kan niet leunen op voorgeprogrammeerde softwarepakketten. Dat kost veel tijd, geld en energie. Het was echter een weloverwogen keuze.”
De productiesoftware is nu zodanig gekoppeld aan de webwinkel dat bestellingen die binnen komen realtime in de productie kunnen worden verwerkt en indien nodig gewijzigd. Voorheen waren dit gescheiden systemen. Om de naadloze integratie voor elkaar te krijgen zocht Horren.com samenwerking met het Limburgse bedrijf Plint-sites, dat gespecialiseerd is in het bouwen van complexe webapplicaties.

Voor de vormgeving werd contact gezocht met Studio Capaz in Utrecht, die tegelijkertijd een nieuwe huisstijl voor Horren.com optuigde. Het nieuwe Horren.com staat nu online. “De samenwerking met Plint en Capaz was fantastisch”, aldus Janssen. “We hebben nog zo veel plannen om de website en het achterliggende platform verder uit te breiden en steeds een beetje beter te maken voor onze klanten.”
De website is te vinden op www.horren.com.

//Einde bericht

Bron: Horren.com

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: