Qare365, nieuwe applicatie voor intakemanagement voor zorgaanbieders

Amersfoort, 16 Augustus 2017 /EZPress/ - QS solutions brengt Qare365 op de markt. Dit is een oplossing voor cliëntcontact centra van aanbieders in de Care-markt. Zorgaanbieders zullen succesvoller zijn als zij een hogere bezetting behalen en uitsluitend gefinancierde zorg leveren. Dat kan als zij meer aandacht besteden aan het intakemanagement proces.

Zorgaanbieders hebben te maken met forse bezuinigingen en met contracten die niet worden verlengd. Tegelijkertijd neemt het aantal mondige zorgconsumenten toe. Zij melden zich bij verschillende zorgaanbieders aan en wisselen sneller. Zeker nu zij zelf meer voor zorg moeten betalen.

Het voorkomen van lege bedden, kamers en zorgappartementen is gezien de krappe winstmarges eerder noodzaak dan luxe. Volgens Dennis Dols, marketing manager bij QS solutions, zullen zorgaanbieders hun bezetting verbeteren als zij het proces ‘van eerste telefoontje tot voordeur’ ondersteunen met software dat afspraken bijhoudt en de procedures bewaakt. Dit heeft direct een positieve invloed op de financiële positie.

Wachtlijsten
Veel zorgaanbieders hebben te maken met wachtlijsten. Maar doordat deze in Excel worden bijgehouden, zijn deze vaak niet ‘hard’. Hoe weet je zeker of iemand nog echt is geïnteresseerd? Hoe weet je of iemand de status ‘urgent’ heeft? Of dat iemand op de lijst staat, omdat hij of zij alleen naar die ene plek wil, als die vrijkomt. Wachtlijstmanagement zorgt voor een zorgvuldige verdeling van zorg.

Matching
Het vinden van een plek die aansluit op de zorgbehoefte van een cliënt is lastig als er veel locaties en bedden zijn. Qare365 heeft een matching functie, die net zoals Booking.com werkt. Op basis van de wensen van de cliënt is de geschikte plek zo gevonden. En als er een plek vrijkomt, vertelt Qare365 wie op de wachtlijst hiervoor in aanmerking komt. Zo zijn vrije plekken snel opgevuld en dat leidt tot een hogere bezetting.

Gebaseerd op standaarden
Veel zorgaanbieders werken al met software van Microsoft. ‘Daarom hebben wij Qare365 gebaseerd op Office365 en Dynamics365. Dan past het in de IT-omgeving en is het werken met de software eenvoudig. Ook de integratie met de meeste ECD-systemen is standaard’, aldus Tamara Kusters, de leider van het CRM team dat Qare365 ontwikkelde.

Niet weer een project
Qare365 is een standaardoplossing, die zich in de praktijk bewijst. Daarom is er geen langdurend implementatieproject nodig. Na een korte instructie en het laden van gegevens kan iedere zorgaanbieder aan de slag. Volgens Tamara werkt een organisatie binnen een maand met Qare365.

QS solutions
QS solutions gelooft dat organisaties efficiënter en effectiever werken door de nieuwste Microsoft technologie in te zetten. Onze missie is om deze innovatieve technologie te laten werken. Daarvoor gaat QS solutions verder dan alleen het implementeren van de Microsoft software. Met aanvullende standaardsoftware maken we het gebruik van Microsoft technologie in de praktijk eenvoudiger en veiliger. QS solutions heeft 55 medewerkers en kantoren in Amersfoort, Keulen en Ho Chi Minhstad.

//Einde bericht

Bron: QS solutions

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: