Verruiming mogelijkheid tot weigeren VOG

Den Haag, 14 Augustus 2017 /EZPress/ - De VNG stemt in met verruiming van de mogelijkheid tot weigering van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) op basis van alleen politiegegevens. Het ministerie van Veiligheid en Justitie bereidt hiertoe een wetsvoorstel voor.

Met het wetsvoorstel kan worden voorkomen dat personen die regelmatig met de politie in aanraking zijn geweest, maar nog niet in de justitiële gegevens zijn opgenomen, een VOG krijgen en inzicht krijgen in vertrouwelijke gegevens.

De VNG wil graag betrokken worden bij de verdere uitwerking van de nadere regelgeving, waarbij ook de gemeentelijke functies moeten worden aangewezen. De VNG denkt hierbij bijvoorbeeld aan adviseurs Bibob, beleidsmedewerkers openbare orde en veiligheid, secretarissen van driehoeksoverleggen, medewerkers in ondermijningsteams, leidinggevenden veiligheid, vergunningverleners, handhavers, maar ook vastgoedmedewerkers en medewerkers aan de GBA-balie. Voor bepaalde functies binnen gemeenten wil de VNG de mogelijkheid van een verdergaande screening.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: