Toolbox banenafspraak Rijk vernieuwd

Den Haag, 25 Juli 2017 /EZPress/ - De Toolbox banenafspraak Rijk is een instrument voor iedereen die betrokken is bij de banenafspraak. Deze toolbox is inmiddels doorontwikkeld tot een speciale site genaamd Toolbox Inclusief.

De Toolbox Inclusief is een slim doorzoekbaar en integraal instrument voor iedereen die wil toewerken naar een inclusieve arbeidsorganisatie. Vanzelfsprekend ligt de nadruk nu op het realiseren van de Banenafspraak. Het is een gereedschapskist boordevol kennis, handigheden en wetenswaardigheden, inzichtelijk per thema verdeeld over achttien modules. Dit instrument is ontwikkeld door de werkgever Rijk.

Algemeen en specifiek
In de Toolbox komen onderwerpen aan bod die algemeen toepasbaar zijn, zoals een inclusieve arbeidsorganisatie worden, het opstellen van een beleidsplan, een projectplan, creëren van draagvlak. Ingezoomd op de doelgroep van de banenafspraak staan er onderwerpen op als subsidies en regelingen, aandachtspunten voor werkgevers bij plaatsing, het begeleiden van een collega met een arbeidsbeperking en leren naar vermogen.

Resultaat van samenwerking
De Toolbox is het resultaat van intensieve samenwerking tussen het Overheidsbrede Implementatieplatform en externe experts op het gebied van inclusiviteit en de Banenafspraak en wordt gefinancierd door het A+O fonds Rijk. De toolbox sluit goed aan op vragen van de gebruiker en is een dynamische site met bijbehorende documenten die bij nieuwe inzichten worden geactualiseerd.

Inhoud Toolbox
- kennis over de stappen in het proces van baancreatie, werving en selectie, plaatsing en begeleiding
- informatie over wet- en regelgeving met een doorverwijzing naar betreffende websites
- aanpakken, instrumenten en methodieken
- adviezen van deskundigen
- good practices & lessons learned
- tips per module, zoals communicatie

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: