Groenewegen schuift plek op en wordt tweede in elfde Tour-etappe

Amsterdam, 13 Juli 2017 /EZPress/ - Na zijn derde plaats in de tiende rit is Dylan Groenewegen vandaag als tweede geëindigd in de elfde rit van de Tour de France. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo moest na 203,5 kilometer op de finishlijn in Pau alleen zijn meerdere erkennen in Marcel Kittel, die met vijf ritzeges superieur is deze Tour. Chris Froome behoudt de leiding in het algemeen klassement, waarin George Bennett van Team LottoNL-Jumbo op de tiende plaats blijft staan.

Een aanpassing in de voorbereiding op de sprint leverde bijna succes op voor Team LottoNL-Jumbo, dat zaterdag ook al tweede werd met de inmiddels uitgevallen Robert Gesink. “We deden het als ploeg heel sterk. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen”, stelde Groenewegen vast. “We kwamen heel ver en ik werd goed afgezet. Ik zat in het wiel van Kittel en ben door hem op waarde geklopt.”

De sprints in de Tour verlopen chaotisch en het is voor alle teams onmogelijk gebleken om een sprint aan te trekken volgens het boekje. Team LottoNL-Jumbo koos daarom voor een iets andere tactiek. Robert Wagner, die idealiter Groenewegen met hoge snelheid afzet op tweehonderd meter van de meet, ruilde van positie met Timo Roosen. Daarnaast probeerde Groenewegen te anticiperen op Kittel door de sprint eerder aan te gaan. “Alleen zo dacht Kittel er ook over”, concludeerde de 24-jarige Amsterdammer. "Normaal valt iemand een beetje stil, maar bij hem had ik niet dat gevoel. Hij is gewoon de beste op dit moment. We hebben het maximale behaald. Ik heb vandaag vrij kunnen sprinten. Als iemand dan sterker is, heb ik daar vrede mee en dan is dat de verdiende winnaar.”

“Timo is een ander type renner dan Robert Wagner,” verklaarde ploegleider Nico Verhoeven de verandering in de sprinttrein. “Hij deed daar vandaag heel goed werk met als resultaat dat Dylan op de juiste plaats, in het wiel van Kittel, zat. Dylan heeft daarom in tegenstelling tot gisteren nu wel vrij kunnen sprinten. Als je zo jong bent en twee keer top drie sprint, dan behoor je tot de wereldtop.”

Team LottoNL-Jumbo is per 2016 met Groenewegen het traject met een sprinttrein gestart, waarbij destijds de ambitie werd uitgesproken dat dat in 2018 moet leiden tot etappesucces in de Tour de France. Na de Tour van vorig jaar heeft Groenewegen zich dusdanig ontwikkeld dat het geloof is ontstaan dat de Nederlandse sprinter, met intussen vijf seizoenszeges op zak, misschien dit jaar al zou kunnen toeslaan. De tweede en derde plek van de afgelopen twee etappes versterken dat vertrouwen.

Timo Roosen: “We zaten heel vroeg al goed vandaag en hadden genoeg power om dat vol te houden. We wilden het een keer anders proberen. In de finale kun je niet altijd een lead-out doen en moet je Dylan soms gewoon afzetten zoals vandaag. We weten dat het erin zit, als alles op z’n plaats valt. Dylan doet niet heel veel onder voor Kittel. Kittel kan ook een keer een foutje maken, van ver te moeten komen of even in de remmen moeten knijpen. Hopelijk gebeurt dat deze Tour nog en dan is voor ons gewoon alles mogelijk."

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: