Essent corrigeert energienota van klanten met zonnepanelen en analoge meter

Amersfoort, 03 Juli 2017 /EZPress/ - Klanten van Essent en dochterbedrijf Energiedirect.nl kregen in sommige gevallen ten onrechte geen vermindering energiebelasting op hun eindnota. Hierdoor betaalden zij ruim 370 euro te veel. Essent en Energiedirect.nl hebben na tussenkomst van Vereniging Eigen Huis toegezegd de betreffende nota’s te herzien. Ook zullen zij hun processen aanpassen om dit probleem in de toekomst te voorkomen.


Specifieke groep
Ieder huishouden dat op enig moment in een jaar stroom afneemt van het net, heeft recht op een vast bedrag vermindering energiebelasting. In 2017 is dit € 373,33, inclusief btw. Bij Essent en Energiedirect.nl ging het bij een zeer specifieke groep mis. Deze klanten hadden zonnepanelen en een analoge, terugdraaiende meter.

Daarnaast gaven deze klanten een verbruik van nul door, of kwamen zij uit op een negatief verbruik. Vereniging Eigen Huis zag meerdere nota’s van leden die zo de vermindering energiebelasting misliepen.
Administratief proces

Sinds enige tijd stelt de Belastingdienst voor de vermindering energiebelasting strengere eisen aan de administratie van energieleveranciers. Essent en Energiedirect.nl zullen voortaan in het Centraal Aansluitingen Register (CAR) nagaan of een nul of negatief verbruik het gevolg is van het zelf opwekken van energie. Nuon en Eneco geven aan dat dit bij hen al de standaardprocedure is.
Aanmelding zonnepanelen verplicht

Consumenten zijn wettelijk verplicht om eenmalig aan hun netbeheerder te melden dat zij zelf stroom opwekken. Dat kan eenvoudig via www.energieleveren.nl. De netbeheerder zorgt ervoor dat de melding in het CAR wordt opgenomen.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: