Forum-enquête: geluk ondernemer zit in nieuwe kansen en niet in geld

Den Haag, 27 Juni 2017 /EZPress/ - Rijk en succesvol worden? Dat is voor slechts 2 procent van de ondernemers de reden om aan een eigen bedrijf te beginnen. Je eigen dromen kunnen volgen, is de grootste motivator. Dat blijkt uit een enquête naar ondernemersgeluk van Forum, het opinieblad van VNO-NCW. Gemiddeld geven ondernemers hun geluk een 8.

Bijdrage aan maatschappij
Maar liefst 80 procent van de ondernemers heeft bovendien het gevoel een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ondernemers zeggen bewust bezig te zijn met duurzaamheid en milieu. Of zetten zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen.

Geld verdienen
Gevraagd naar waar ze het meeste plezier aan beleven in hun ondernemerschap, zetten ondernemers geld verdienen onderaan hun lijstje. Slechts 2,6 procent van hen zet dit op de eerste plaats. Het leukste van het ondernemerschap noemen ondernemers innoveren en nieuwe kansen zien.

Ten koste van privéleven
Twee derde van de ondernemers is tevreden met zijn inkomen, al zouden ondernemers naar eigen zeggen soms meer kunnen verdienen in loondienst. Ongeveer de helft van alle ondernemers zegt dat het privéleven soms ten koste gaat van het werk.

Wakker liggen
De vervelendste aspecten van het ondernemerschap zijn regeldruk, administratie en de soms onvoorspelbare overheid, aldus ondernemers. En hoe leuk het ondernemen ook is, soms liggen ondernemers er ook wakker van. Bijna twee derde van de ondernemers piekert `s nachts over zaken als financiering, zieke werknemers, klanten die niet betalen of de opvolging in hun bedrijf.

Perfecte dag
Gevraagd naar hun perfecte dag, dromen ondernemers van enthousiaste werknemers en tevreden klanten, dagen waarop nieuwe opdracht binnenkomen en waarop aan de toekomst kan worden gewerkt. Zonder teveel afleiding van emails en randzaken. Want op een echte dag gaat er toch vaak teveel tijd zitten in vergaderen, het personeel aansturen en mail wegwerken. Sommige ondernemers hebben helemaal niks meer te klagen. Hun ideale dag? ‘Zoals mijn dagen er nu uitzien.’

Forum-enquête
Aan de Forum-enquête deden 231 leden mee van de regionale ondernemersverenigingen aangesloten bij VNO-NCW. Van deze ondernemers geeft 54 procent leiding aan een bedrijf met 15 werknemers of minder, 18 procent aan een bedrijf met 16 tot 50 werknemers en 28 procent aan een groter bedrijf.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: