Nationale Nederlanden verliest hoger beroep woekerpolis

Amersfoort, 26 Juni 2017 /EZPress/ - Nationale Nederlanden heeft het hoger beroep tegen de uitspraak van het klachteninstituut Kifid verloren. Vorig jaar bepaalde het Kifid dat de verzekeraar extra compensatie moest betalen aan een gedupeerde in een woekerpoliszaak.

Volgens het Kifid gaf de verzekeraar de gedupeerde te weinig informatie over een beleggingsverzekering. De Commissie van Beroep heeft net als de Geschillencommissie geoordeeld dat de verzekeraar geen zogenoemde ‘eerste kosten’, zoals provisies voor het afsluiten van de beleggingsverzekering, in rekening mocht brengen. De uitspraak is ‘relevant’ voor minimaal 500.000 klanten van Nationale Nederlanden, stelt claimorganisatie Wakkerpolis.

‘Individuele zaak’

Op haar website laat Nationale Nederlanden weten dat de uitspraak van de Commissie van Beroep bindend is in deze individuele zaak en dat de verzekeraar de uitspraak zal nakomen ten aanzien van deze klant. Het bedrijf houdt vast aan het standpunt dat het ‘de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kan inschatten’.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: