LottoNL-Jumbo behaalde drie podiumplaatsen afgelopen zondag

Amsterdam, 19 Juni 2017 /EZPress/ - In de Ronde van Zwitserland en de Ster ZLM Toer behaalde Team LottoNL-Jumbo drie podiumplaatsen. Steven Kruijswijk legde beslag op de derde plaats in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Dylan Groenewegen sprintte naar de tweede plek in de Ster ZLM Toer en verzekerde zich daarnaast van de puntentrui. Primoz Roglic eindigde als tweede in het klassement.

“Steven reed een goede tijdrit en werd knap zesde”, zei ploegleider Addy Engels na afloop van de laatste etappe in Zwitserland. “Alleen Caruso en Spilak reden ook een goede tijdrit en eindigden zodoende boven Steven. Het is eigenlijk hetzelfde verhaal als de laatste aankomst bergop. Toen hadden we gehoopt op meer en reed Steven volle bak, maar zat het er niet in. Vandaag heeft Steven ook alles gegeven.”

“Je streeft natuurlijk altijd het hoogst haalbare na. Voordat we hiernaartoe kwamen, wisten we niet hoe goed Steven was. Vervolgens blijkt na drie dagen dat Steven goed is. Twee weken nadat hij in de Giro uitviel, rijdt hij hier wel podium in een meerdaagse WorldTour-ronde. Dat is een knappe prestatie. Het waren eerlijke duels en daarin bleek dat Spilak en Caruso net iets beter waren.

“Vandaag was Marcel Kittel gewoon sterk en werd ik tweede. Zo simpel is het”, zei Dylan Groenewegen na afloop van de laatste etappe van de Ster ZLM Toer. “We hebben hier heel goed gereden en ik heb twee keer gewonnen. Dat is de bevestiging dat de vorm goed is. Nu nog de laatste puntjes op de i zetten en dan komt het helemaal goed in de Tour.”

“In een massasprint gaat het om de winst en dat was ook het enige doel vandaag”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Om de sprintvoorbereiding weer perfect uit te voeren voor Dylan. Dat is vandaag niet gelukt. Dit gaan we goed evalueren. Richting de Tour zijn dit alleen maar goede en waardevolle ervaringen. Het was een groot gevecht, maar het was nog niks in vergelijking met wat we in de Tour de France tegen gaan komen. Ik denk dat we het ten opzichte van vorig jaar al een stuk beter doen, maar het moet nog beter.”

//Einde bericht

Bron: LottNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: