Dylan Groenewegen wint tweede etappe in de Ster ZLM Toer

Amsterdam, 16 Juni 2017 /EZPress/ - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe in de Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk gewonnen. In de sprint in finishplaats Hoogerheide was de regerend Nederlands kampioen de overige sprinters de baas. Primoz Roglic behoudt de leiding in het algemeen klassement. De etappezege betekende de vijftiende overwinning van het seizoen voor Team LottoNL-Jumbo en de vierde voor Groenewegen.

“Winnen is altijd lekker. We wisten al dat de vorm goed was. We hebben er weer een overwinning bij. Dat is lekker zo richting de Tour de France”, liet Groenewegen zijn gevoelens de vrije loop.

Onderweg probeerde Team LottoNL-Jumbo nog een breuk te forceren. “Op een gegeven moment hebben we het op de Oesterdijk op de kant getrokken en zaten we met zes man op veertien mee. Ik denk dat we een heel sterke koers hebben gereden: gecontroleerd vanaf de start tot aan de finish.”

“Ten opzichte van de Tour de France vorig jaar ben ik weer een stuk sterker geworden", beseft de Nederlands kampioen (23) uit Abcoude. "Dat voel ik en dat blijkt ook uit de sprinttrainingen. Ik was natuurlijk vorig jaar ook een jaar jonger. In de Tour rijden de sterkste sprinters. Die doen hier ook een paar mee, maar kwamen er vandaag niet aan te pas en wij wel.”

“Het was een zware dag vandaag”, vond ploegleider Merijn Zeeman. “Het was heet en er stond heel veel wind. We hadden een plan gemaakt vanmorgen en ondanks de hectiek is dat heel goed gelukt. Dylan maakte het met overmacht af."

Vorig jaar begon Team LottoNL-Jumbo met het ontwikkelen van de sprinttrein in dienst van Dylan Groenwegen. “We zijn met deze groep bezig om naar de Tour de France te werken. Wij weten wat er moet gebeuren om de grote teams partij te bieden in de Tour. We hebben deze race uitgekozen om automatismen van de sprinttrein verder aan te scherpen. Alles ging vandaag volgens de afspraken. Het geeft heel veel voldoening als het zo goed lukt”, besluit Zeeman.

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: