Afwachten wat uitspraak Patijn echt betekent voor sociaal overleg

Den Haag, 16 Juni 2017 /EZPress/ - VNO-NCW is verrast door het interview met vicevoorzitter Mariëtte Patijn van de FNV in de Telegraaf vanochtend. De ondernemingsorganisatie wacht af wat haar uitspraak, dat de FNV `alle deuren op slot gooit`, werkelijk betekent voor het sociaal overleg dat zij samen met de bonden voeren in de Sociaal Economische Raad (SER).

Arbeidscontracten voor onbepaalde tijd
VNO-NCW wijst op het belang om samen te komen tot moderne afspraken voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt, met kansen voor iedereen. `We willen het mogelijk maken dat het aantal arbeidscontracten voor onbepaalde tijd juist kan groeien`, zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. `Essentieel is ook dat werknemers nieuwe mogelijkheden krijgen om zich te blijven ontwikkelen in een steeds veranderende wereld.`

Werkervaring en toekomstgerichte opleidingen
De Boer ziet daarbij mogelijkheden voor jongeren om werkervaring op te doen en toekomstgerichte opleidingen te volgen, die aansluiten op de groeiende vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld defensie en veiligheid. `Zo hebben we tal van concrete voorstellen voor moderniseringen.` Later vandaag spreekt De Boer met FNV-voorzitter Han Busker.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: