Tele2 past voorwaarden op verzoek van ACM aan

Den Haag, 07 Juni 2017 /EZPress/ - Tele2 past zijn voorwaarden aan over het koppelen van internet via een smartphone aan andere apparaten als laptops en tablets. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) had Tele2 erop gewezen dat internetproviders hun klanten geen beperkingen mogen opleggen als zij hun smartphone of een ander apparaat willen gebruiken om andere apparaten met internet te verbinden. Dit recht om te ‘tetheren’, zoals dit koppelen officieel heet, is vastgelegd in de Europese netneutraliteitsverordening.

Internetgebruikers niet beperken
In de Europese netneutraliteitsregels is vastgelegd dat internetgebruikers niet beperkt mogen worden in hun internetgedrag en in de keuze van het apparaat waarmee ze op internet gaan. Zij mogen dus zelf kiezen met welke apparaten zij gebruik maken van internet - bijvoorbeeld met hun smartphone, tablet, laptop of pc. Ook mogen zij hun smartphone gebruiken om andere apparaten met het internet te verbinden. Telecombedrijven mogen alleen eisen dat klanten apparaten gebruiken die voldoen aan de Europese technische voorschriften.

Onderzoek naar voorwaarden van alle grote telecombedrijven
Tele2 had in zijn fair use policy beperkingen opgenomen om op te kunnen treden tegen misbruik. Deze voorwaarden waren in strijd met de Europese netneutraliteitsregels. De ACM start deze zomer een onderzoek naar de andere voorwaarden van alle grote Nederlandse telecombedrijven. Alle aanbiedingen op de markt moeten in lijn zijn met de Europese netneutraliteitsregels.

Over ACM en netneutraliteit
In Europa mogen internetaanbieders verschillende vormen van internetverkeer niet verschillend behandelen. Dat betekent: niet blokkeren en niet onnodig beperken. De ACM let hierop. Het Europees verband van telecommunicatietoezichthouders, BEREC, heeft een document gepubliceerd met een uitleg van de Europese regels voor netneutraliteit.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: