Pressroom ICTroom Company

ICTroom bouwt datacenter voor HL komm in Leipzig

Foto:
HL komm eerste fase

Complete `Datacenter as a Service (DCaaS) oplossing omvat ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van ICTroom

Monte Carlo, Monaco, 07 Juni 2017 /EZPress/ - Op het Datacloud Europe congres in Monaco kondigde Penta Infrastructure, een specialistisch investeringsbedrijf in hoogwaardige datacenter- en glasvezel infrastucteren, aan de opdracht voor de bouw van een modern en efficiënte datacenter voor de Duitse telecom- en glasvezel specialist HL komm in Leipzig te hebben gegeven aan ICTroom GmbH, de Duitse tak van ICTroom Company BV. Het geplande datacenter in het industriële gebied Lindenau is de derde datacenter locatie voor HL komm datacenter in Leipzig. ICTroom en HL komm, een bedrijf van Tele Columbus Group, beheren samen het datacenter wat een belangrijk Duitse Internet-knooppunt huisvest met meerdere redundante verbinding naar de DE-CIX, AMS-IX en BCIX. De nieuwe faciliteit biedt voor middelgrote bedrijven een high security kader voor de exploitatie van de IT-infrastructuur en biedt dataopslag onder de Duitse gegevens soevereiniteit.

Modulaire datacenter oplossing voor maximale energie-efficiëntie, korte bouwtijden en een uitstekende schaalbaarheid

De bouw zal beginnen in Q2 2017. De voltooiing en ingebruikname van de eerste fase is gepland voor het einde van 2017. De korte bouwtijd wordt mogelijk gemaakt door het modulaire, platform-gebaseerde Integrated Modular Datacenter (IMD) portfolio van ICTroom.

HL komm heeft gekozen voor een modulaire capaciteits opbouw. In de eerste fase zal 700 m² netto IT-ruimte met een IT-capaciteit van 750 kW voor het datacenter en 500 m² kantoorruimte worden geïmplementeerd. Deze capaciteit zal in 2019 worden verhoogd naar 1.400 m2 en een IT-belasting van 1,5 MW. De site in Leipzig-Lindenau biedt capaciteit voor maximaal 4.000 vierkante meter.

Het datacenter wordt onder TÜViT Technical Site Infrastructure (TSI) Level 3 Versie 4.0 incl. EN 50600 gecertificeerd. De IT-Baseline Protection wordt gewaarborgd op basis van de ISO 27001-certificering. Ook de conformiteit met PCI DSS is gegarandeerd, HL komm is al vele jaren een gecertificeerde partner voor het afhandelen van betaalkaart transacties.

`Het modulaire IMD concept past perfect bij onze eisen. Daarnaast hebben de combinatie van het flexibele Datacenter as a Service (DcaaS) model van ICTroom en het hoogwaardige kennisniveau van het dynamische team ons ervan overtuigd dit langjarige project samen met hen aan te gaan“ ,legt Richard Fahringer, CEO van HL komm uit. „Dit project is cruciaal voor de toekomst van HL komm en de regio Leipzig en geen enkele andere leverancier bleek over de benodigde kennis, flexibiliteit en de ervaring te beschikken.`
Met de uitbreiding van de datacenter capaciteit geeft HL komm antwoord op ​​de stijgende vraag naar veilig data management binnen de strikte wetgeving rondom bescherming van gegevens in Duitsland en de EU. Het geplande datacenter van HL komm versterkt de positie van het telecombedrijf uit Leipzig in deze strategisch belangrijke groeisector.

Over ICTroom GmbH
ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt zeer betrouwbare datacenters en computerruimtes. Met een passie voor datacenters, onderscheidt ICTroom zich door het samenbrengen van IT-capaciteit met de onderliggende business case van een cliënt, nu en in de toekomst. ICTroom heeft haar hoofdkantoor in Nederland met kantoren in België en Duitsland. Haar klanten zijn nationale en internationale bedrijven, cloud serviceproviders, overheden en IT-dienstverleners. Sinds 2001 heeft ICTroom 250 datacenters en computerruimtes gerealiseerd in de Benelux en in andere delen van Europa en Afrika, met een IT capaciteit variërend van 50 kW tot 10 MW. Schaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn integrale onderdelen van de infrastructurele oplossingen van ICTroom; die variëren van de turn-key levering van multi-megawatt modulaire datacenters tot het installeren van serverracks en gestructureerde bekabeling. ICTroom’s deskundigheid in het ontwerp van complexe infrastructuren, samen met het gebruik van de best-of-breed componenten van toonaangevende fabrikanten, zorgt voor topkwaliteit datacenter prestaties en betrouwbaarheid.
Voor meer informatie: www.ictroom.com

Over Penta Infra
Penta Infrastructure belegt in technische infrastructuren om de groei van de digitale economie te stimuleren. Penta financiert hiervoor hoogwaardige datacenter faciliteiten en glasvezel infrastructuren in heel Europa en werkt samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen te leveren voor zowel nieuwe datacenter projecten als ook bestaande datacenters. Naast Design and Build beheert Penta voor opdrachtgevers ook de infrastructuur, zodat deze zich kunnen richten op hun kernactiviteiten; Asset Light en Resource Light, met andere woorden, Datacenter as a Service.
Voor meer infrormatie: www.penta-infra.com

Over HL komm Telecommunications GmbH
HL komm telecommunicatie GmbH is een toonaangevende telecommunicatie-aanbieder in Midden-Duitsland en biedt diensten aan op het gebied van internet, telefonie, datacenters en netwerken.
HL komm heeft duizenden kilometers redundante glasvezel telecommunicatienetwerken in de regio Midden-Duitsland, een team van meer dan 110 ervaren medewerkers en een 24/7/365 beschikbaar netwerk management center. Doel van het bedrijf is de economische ontwikkeling van de regio te versterken door middel van innovatieve en duurzame technologische oplossingen. Sinds november 2015 is HL komm onderdeel van de Tele Columbus Group, die als derde grootste Duitse exploitant van kabelnetten 3,6 miljoen aangesloten huishoudens bedient. De onderneming is sinds januari 2015 op de gereglementeerde markt (Prime Standard) van de Frankfurt Stock Exchange genoteerd en staat sinds juni 2015 in de S-DAX.

//einde bericht

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Links:
Website ICTroom
Website Penta Infra
Website HL kommDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: