Timo Roosen rondt solo winnend af in Tour des Fjords

Amsterdam, 26 Mei 2017 /EZPress/ - Timo Roosen heeft de tweede etappe in de Tour des Fjords gewonnen. De renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval en wist een sprintende groep twee seconden voor te blijven. “Ik ben blijven rijden en het heeft behoorlijk pijn gedaan, maar dat was het allemaal waard”, aldus Roosen. “Je weet dat dit een koers is waar je kansen krijgt. Dan hoop je op een goede uitslag en rijd je voor de winst.”

Met nog vijftig kilometer te gaan werden de vroege vluchters ingerekend en begon de finale op een lange klim. Bovenop bleef er een groep van dertig man over met daarin namens Team LottoNL-Jumbo Lars Boom, Paul Martens en Roosen. In de afdaling was het nog dertig kilometer voor de finish en daar demarreerde Roosen. “Het ging niet hard genoeg dus ik dacht dat dit het moment was om iets te proberen en het verschil te maken. Ik ging de afdaling vol in en heb voor iedere seconde gevochten. Je weet dat het heel close kan zijn en dat bleek ook op de finish.”

Na een aantal lastige klimmen waarop de achtervolgende groep volle bak aan het rijden was, had Roosen nog vijftig seconden voorsprong. Verschillende ploegen reden in de achtervolging en de groep kwam snel dichterbij. Op de streep in Norheimsund (Noorwegen) had Roosen nog twee seconden over en pakte hij na drie jaar bij Team LottoNL-Jumbo zijn eerste zege bij de profs. Voor Team LottoNL-Jumbo is de zege de elfde van het seizoen.
“Het was een hele ontlading. Natuurlijk fantaseer je wel eens over een overwinning en in sommige wedstrijden voel je je heel sterk en komt het er niet uit. Gisteren won er een Belg die zijn eerste profzege pakte. Ik zag hoe mooi dat was en door zijn vreugde dacht ik meteen: dit wil ik ook. Dat het dan een dag later gebeurt, is echt prachtig.”
Roosen is een renner die vooral in de sprinttrein van Dylan Groenewegen al het menige succes heeft meegemaakt. “Het is mooi dat ik nu de kans krijg en de overwinning pak. Je bent altijd blij met een overwinning in de ploeg en daar train je ook hard voor. Als je dan ook op deze manier beloond wordt, is dat natuurlijk helemaal mooi."

Communicatie
“Dit was écht heel mooi”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Het was ontzettend spannend of hij de groep waarin een aantal ploegen reed, voor zou blijven. De achttien renners achter Timo probeerden het gat dicht te rijden. Lars Boom zat daarbij en die heeft er alles aan gedaan om de achtervolging te verstoren en Timo door de communicatie aan te moedigen en hem verteld dat hij moest blijven geven.”

Ook Zeeman beseft dat dit een speciale overwinning is. “Timo is een renner die zich volledig wegcijfert voor anderen en het is mooi dat zo’n jongen nu zijn eerste overwinning pakt", vindt hij. "Timo heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt", vervolgt Zeeman. "We wisten dat hij behoorlijk gegroeid was en dat hij een aardige proloog kon rijden, maar niet dat hij dertig kilometer solo kon rijden. Hij rook de overwinning en we hebben hem er zoveel mogelijk naar toe geschreeuwd.”

//Einde bericht

Bron: LottNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: