Nationale Oldtimerdag verwelkomt KNRM, Vereniging Rond- en Platbodemschepen en de Catalina Vliegboot

Lelystad, 26 Mei 2017 /EZPress/ - De KNRM organiseert dit jaar de tweede editie van de Nationale Historische Reddingboot Dag in de aanwezigheid van een twintigtal historische reddingsschepen. Zij liggen tijdens de Nationale Oldtimerdag op zondag 18 juni a.s. in de kom van de Bataviahaven met twee bijzondere exemplaren bij het KNRM-botenhuis ‘Jan de Braal’. Tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers aan boord kijken en aan het einde van het dagprogramma zal er een varende parade plaatsvinden voor de kust bij Bataviahaven. Ook de ‘Hydrograaf’ (1910), een klassieke stoomsalonboot, is te bezichtigen. Het in 1954 gebouwde Rijksvaartuig 29 (opleidingsschip van de Kon. Landmacht – Genie) is eveneens aan de kade van de Bataviahaven afgemeerd.

Voor de leden van de VSRP zal het tweedaags bezoek aan Lelystad mede een tussenstop zijn voor de Helderse vlootdagen. Ongeveer 15 historische platbodems zullen vanaf de havenronding te aanschouwen zijn. Daarnaast zijn er enkele fraaie historische kajuit- en motorjachten van de vereniging ‘Oude Glorie’ afgemeerd. Varend erfgoed met schepen die feestelijk versierd zijn, zodat ze ’s avonds uitnodigen tot een wandeling langs de Bataviahaven.
Het enige antieke vliegtuig dat op water kan landen, de Catalina vliegboot, zal haar opwachting maken. Bij de juiste weersomstandigheden zullen de ervaren piloten deze ‘oude dame’ met een flypass de Nationale Oldtimerdag groeten, alvorens zij terugkeren naar Lelystad Airport.

De 33e editie van de Nationale Oldtimerdag heeft een uitgebreid programma met voor elk wat wils. Een historische transportwagenstraat (naast de Bataviawerf), een brandweerhoek met auto’s uit vroegere tijden (Stoomspuit Wormerveer 1901), op het voorterrein de allereerste automobielen uit de periode 1890-1918 (‘La Belle Epoque’). Het jubilerende Amerikaanse merk Cadillac (115 jaar) is met 45 diverse typen uitvoerig te bewonderen rondom de Bataviahaven met als stralend middelpunt een Cadillac Model B Tourer uit 1903.

Kortom het grootste, gratis toegankelijke, oldtimerevenement van de Benelux op zondag 18 juni a.s. is een aanrader voor een heerlijk dagje uit. Plaats van handeling is de Bataviaboulevard in Lelystad. Deze is gelegen naast Batavia Stad Outlet Fashion, Nieuwland Erfgoed Museum en de Bataviawerf. Op het terrein zijn diverse horecagelegendheden gevestigd en een aantal foodtrucks zorgen eveneens voor de inwendige mens.
Op 18 juni van 09.00 tot 17.00 uur is iedereen gratis welkom bij de drieëndertigste editie van de Nationale Oldtimerdag aan de Bataviaboulevard in Lelystad, hoofstad van Flevoland

//Einde bericht

Bron: Nationale Oldtimerdag Lelystad

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: