Vanaf 15 juni bellen, sms’en en internetten binnen Europa voor het thuistarief

Den Haag, 22 Mei 2017 /EZPress/ - Met ingang van 15 juni 2017 veranderen de tarieven voor het bellen, sms’en en internetten met een mobiele telefoon in een ander Europees land. De Autoriteit Consument & Markt is samen met het Ministerie van Economische Zaken namens Nederland betrokken geweest bij het opstellen van de nieuwe roamingregels. Henk Don, bestuurslid van de ACM: ‘Zeker zo vlak voor de grote vakantie is dit voor veel mensen goed nieuws. Zij gaan voor het gebruik van hun mobiele telefoon in het buitenland dezelfde tarieven betalen als in hun Nederlandse bundel. ‘Roam like at home’ dus. De ACM let erop dat de telecomaanbieders de nieuwe regels goed naleven.’

Voor abonnementen en prepaidkaarten
De nieuwe situatie geldt voor consumenten en zakelijke gebruikers. De nieuwe roamingregels gelden voor mobiele abonnementen en voor prepaidkaarten en is geldig voor alle landen van de Europese Unie. Ook Noorwegen, IJsland en Liechtenstein gaan de regels overnemen. Voor alle andere landen ter wereld gelden de nieuwe regels niet. Telecomaanbieders mogen zelf bepalen welke prijzen ze daar hanteren voor roamen. De nieuwe regels gelden ook niet voor mobiel bellen en sms’en van Nederland naar het buitenland. Ook daarvoor mogen de telecomaanbieders de tarieven zelf blijven bepalen.

Misbruik tegengaan
De nieuwe roamingregels worden vanaf 15 juni in de hele Europese Unie van kracht. Het uitgangspunt van deze nieuwe roamingregels is dat houders van een mobiele telefoon binnen de Europese Unie hun binnenlandse bundel op dezelfde manier in het buitenland mogen gebruiken als in het binnenland. Telecomaanbieders mogen zich wel beschermen tegen misbruik. Zij mogen een toeslag rekenen als abonnees langer in het buitenland zijn en daar meer data verbruiken dan thuis. Bij abonnees met een onbeperkte databundel of een goedkoop abonnement mogen zij de hoeveelheid data beperken tot een redelijke hoeveelheid. Deze abonnees hebben recht op een datategoed in het buitenland van tenminste 2 Gigabyte voor elke 7,70 euro die zij aan hun provider betalen.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: